Intr-un documentar, fostul premier Boris Johnson spune cum l-a „amenintat cumva” Putin: „Boris, nu vreau sa va fac rau, dar cu o racheta ar dura un minut sau ceva de genul acesta”

externe

Fostul premier britanic Boris Johnson povesteste intr-un documentar BBC ca presedintele rus Vladimir Putin l-a „amenintat cumva” inainte de invadarea Ucrainei, spunand: „Cu o racheta ar dura un minut”, informeaza luni AFP, citata de Agerpres.

In acest documentar in trei parti, al carui prim episod este difuzat luni seara pe BBC Two, fostul sef al guvernului britanic povesteste convorbirea telefonica „foarte lunga” si „extraordinara” cu presedintele rus dupa vizita sa la Kiev, la inceputul lunii februarie.

La acel moment, Vladimir Putin continua sa sustina ca nu are nicio intentie sa invadeze Ucraina, in pofida afluxului masiv de soldati rusi in regiunile de granita.

Boris Johnson povesteste ca l-a avertizat pe presedintele rus in legatura cu sanctiunile dure pe care le-ar adopta occidentalii daca liderul de la Kremlin s-ar angaja pe calea razboiului.

„El a spus: ‘Boris, spui ca Ucraina nu va intra in NATO in curand. (..) Ce vrei sa spui prin ‘nu curand?’”, povesteste Boris Johnson.

„Ei bine, ea nu va intra in NATO in viitorul apropiat, stiti foarte bine asta”, a raspuns fostul lider britanic, un sustinator al ucrainenilor.

„La un moment dat, m-a amenintat cumva si a spus: ‘Boris, nu vreau sa va fac rau, dar cu o racheta ar dura un minut sau ceva de genul acesta’”, a continuat Boris Johnson.

„Din tonul foarte relaxat adoptat si detasarea pe care parea sa o aiba, cred se juca cu incercarile mele de a-l face sa negocieze”, a adaugat fostul lider britanic, care a parasit Downing Street la inceputul lunii septembrie, dupa o serie de scandaluri.

In acelasi documentar, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski povesteste cum s-a infuriat pe atitudinea occidentalilor de atunci: „Daca stiti ca maine Rusia va invada Ucraina, de ce nu imi dati astazi suficient pentru a-l opri? Daca nu puteti, atunci opriti-l voi”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: