Categories: news

INVAZIA continua. Astazi a intrat un numar RECORD de imigranti in Ungaria – VIDEO

Politia ungara a interceptat miercuri un numar record de 3.321 de imigranti, mai mare decat cel al imigrantilor retinuti joia trecuta, cand au intrat in tara 3.313 cetateni extracomunitari, informeaza joi Reuters, citand date publicate pe site-ul institutiei.

Noile sosiri au ridicat numarul refugiatilor si al imigrantilor care incearca sa ajunga in vestul Europei venind din Serbia prin Ungaria la 22.000 numai in aceasta saptamana.

Intre timp, circa 3.700 de persoane au trecut joi granita ungara in Austria, a declarat un purtator de cuvant al politiei austriece. Potrivit acestuia, noii imigranti au trecut granita in cursul noptii si se asteapta sa mai soseasca si altii.

Tot joi, un responsabil de rang inalt in cadrul politiei ungare, Tibor Lakatos, a declarat ca numarul imigrantilor care asteapta in Gara Keleti din Budapesta a ajuns la 2.000, potrivit MTI.

El a adaugat ca politia incearca sa-i indrume pe imigranti spre punctele de receptie a Biroului de imigratie.

Conform sursei citate, in jur de 1.000 de politisti au fost mobilizati de-a lungul frontierei Ungariei cu Serbia, scrie Agerpres.

Din ianuarie, afirma Tibor Lakatos, au fost inregistrate 176.000 de sosiri ilegale pe teritoriul tarii, fiind declansate proceduri judiciare in cazul a 1.014 calauze.

Attila Kiss, adjunctul sefului autoritatii ungare pentru imigratie, a declarat ca imigrantii sositi pe teritoriul Ungariei au inaintat 161.884 de cereri pentru azil in acest an.

El a adaugat ca in prezent 2.030 de imigranti stau in prezent in centre de primire. Miercuri, refugiatilor li s-a permis intr-un numar redus sa se urce in trenuri spre granita cu Austria in gara Keleti din Budapesta. Multi dintre acestia se pare ca au coborat la Hegyeshalom si traverseaza pe jos granita cu Austria, noteaza MTI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un sofer incepator a intrat cu masina intr-un garaj din Chiajna, declansand un incendiu de proportii

Trei masini au fost cuprinse de flacari violente noaptea trecuta, in Ilfov. S-a intamplat dupa…

10 minute ago

Emmanuel Macron, tot mai indraznet in fata amenintarii Rusiei: „Armele nucleare ar trebui sa faca parte din dezbaterea privind apararea UE”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca este deschis sa discute despre utilizarea armelor nucleare…

25 de minute ago

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, afirma: „Soarta lui Zelenski este pecetluita!”

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al liderului rus Vladimir Putin, a afirmat ca soarta presedintelui…

41 de minute ago

Fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion, a sesizat Biroul Electoral dupa ce a aflat ca numele lui si al altor colegi din USR ar aparea pe listele de sustinatori ai Dianei Sosoaca

Fostul ministru al Justitiei, actualmente candidatul Aliantei Dreapta Unita la functia de primar al Municipiului…

55 de minute ago

O romanca din Spania, virala pe TikTok dupa ce a dezvaluit ca traieste doar cu mancare aruncata de altii la gunoi – VIDEO

O romanca stabilita in Spania a devenit virala pe internet dupa ce a dezvaluit ca…

O oră ago

Vietuitoarele marine din largul coastelor braziliene, tot mai afectate din cauza cocainei deversate accidental in ocean

Pe langa poluantii deja cunoscuti, Golful Santos - un oras din statul Sao Paulo (Brazilia)…

O oră ago