Invazia in Taiwan, iminenta? Presedintele chinez Xi Jinping a cerut fortelor sale armate „sa-si coordoneze pregatirile pentru conflicte militare pe mare”

externe

Xi Jinping, invazie, Taiwan, pregatiri, conflicte militare pe mare

Presedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut fortelor armate sa coordoneze pregatirile pentru conflictele militare pe mare, sa protejeze drepturile si interesele maritime ale tarii si dezvoltarea economiei maritime.

„A fost necesar sa construim un sistem de aparare a spatiului cibernetic si sa imbunatatim capacitatea de a mentine securitatea retelei nationale”, a declarat Xi, citat de Bloomberg, la intalnirea cu o delegatie a Armatei Populare de Eliberare si a Fortelor de Politie Armate.

Observatiile lui Xi au fost facute in aceeasi zi in care o evaluare a ministerului taiwanez al apararii a publicat un raport potrivit caruia China si-a intensificat razboiul hibrid impotriva Taiwanului, intentionand sa „satureze” zonele din jurul insulei democratice cu baloane, drone si ambarcatiuni civile.

In ultimii ani, administratia taiwaneza a sustinut ca China desfasoara asa-numitul „razboi in zona gri”, care foloseste tactici neregulate pentru a epuiza un inamic fara a recurge la batalii deschise. Taiwanul acuza regimul de la Beijing ca foloseste diverse metode pentru a-l hartui, inclusiv cresterea patrularilor de nave si avioane chinezesti in apropierea insulei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: