politica

Iohannis a avut dreptate. Decizie definitiva a judecatorilor, Astrid Fodor a fost validata ca primar al Sibiului

Primarul ales al Sibiului, Astrid Fodor, a fost validata in functie, marti, de Tribunalul Sibiu, care a judecat apelul la decizia Judecatoriei care, pe fond, a invalidat mandatul acesteia.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu, decizia de validare a mandatului lui Astrid Fodor este definitiva.

Judecatoria Sibiu a respins validarea lui Astrid Fodor in functia de primar al municipiului Sibiu, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca Fodor are interdictie sa ocupe functia timp de trei ani, adica in perioada 2020-2023, pentru ca s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 2012 si 2014, cand a fost viceprimar.

„Se aduce la cunostinta publica faptul ca, prin incheierea pronuntata la Judecatoria Sibiu in camera de consiliu, la data de 16.10.2020, in dosarul nr. 9486/306/2020, a fost respinsa cererea formulata de Biroul Electoral al Circumscriptiei Municipale Sibiu – nr.1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor, in urma alegerilor locale desfasurate la data de 27 septembrie 2020”, se arata intr-un comunicat al Judecatoriei Sibiu.

Decizia instantei a fost atacata cu apel de Fodor.

Citeste si: „L-am sunat pe presedintele Iohannis, m-a incurajat”. Reactia primarului ales al Sibiului dupa ce i-a fost invalidat mandatul

Astrid Fodor a candidat, pe 27 septembrie, pentru functia de primar al municipiului Sibiu, din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania, castigand alegerile cu 43,05%, fiind urmata de candidatul liberal, Adrian Bibu, care a obtinut 31,13% din voturi, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Judetean.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat recent ca a comunicat catre entitatile care valideaza mandatele alesilor locali date si informatii referitoare la candidatii la alegerile locale care se afla sub interdictia de trei ani de a ocupa o functie eligibila, in conformitate cu art. 25 din Legea nr. 176/2010.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: astrid fodor

Recent Posts

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

55 de minute ago

Ministrul israelian al Securitatii Nationale, Ben-Gvir, a fost ranit intr-un accident rutier, dupa ce masina in care se afla s-a rasturnat – VIDEO

Ministrul israelian de extrema-dreapta al Securitatii Nationale, Itamar Ben-Gvir, a fost ranit usor si transportat…

6 ore ago

Ciolacu, despre fiul lui Piedone: „Un copil foarte bun. O cunosc pe sotia domnului Piedone”

Presedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat ca il cunoaste pe Cristian Popescu…

16 minute ago