news

Iohannis, anunt de la Bruxelles: „Romania este pregatita daca apare un flux de migranti din Ucraina. Suntem pregatiti in chestiuni de impact economic”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca in situatia in care situatia de securitate de la granitele Ucrainei se schimba, Uniunea Europeana are un pachet de reactii stabilite si a precizat ca Romania este pregatita pentru un eventual flux de migranti din aceasta tara.

„Daca situatia se schimba (…), reactiile pe care le vom avea vor fi reactii comune, deci nu va reactiona fiecare tara separat, ci Uniunea Europeana are pachete de reactii pregatite si acestea vor fi puse in practica, dar, sigur, fiecare are si probleme foarte concrete.

De exemplu, noi avem peste 600 de kilometri de granita cu Ucraina si este posibil sa apara un flux de migranti si da, suntem pregatiti pentru aceasta situatie si in chestiuni de impact economic suntem pregatiti, avem si noi masuri specifice pregatite. Dar trebuie sa stim foarte clar, noi ne dorim o solutie diplomatica, nu-si doreste nimeni o solutie de tip sanctiuni, ci ne dorim ca aceasta situatie de pe Flancul estic sa fie detensionata prin dezescaladare si prin calmarea tensiunilor”, a subliniat seful statului.

Joi, presedintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea informala a Consiliului European pe tema ultimelor evolutii privind situatia de securitate de la granitele Ucrainei si la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeana – Uniunea Africana, care va continua si vineri. Tot vineri, seful statului va avea, in marja participarii la Summitul UE – Uniunea Africana, o intrevedere cu presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

2 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

2 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

2 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

2 ore ago