Iohannis, cel mai dur discurs din mandatul sau. Avertismente fara precedent lansate penalilor Dragnea si Tariceanu privind legea amnistiei

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la sediul CSM, ca se va opune cu „cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale” fata de o eventuala lege de amnistie si gratiere.

„Vreau sa vorbesc despre o amenintare, la inceput de an. Este vorba despre speta nefericita care se numeste amnistie si gratiere. Un deziderat al unor politicieni. Cunoasteti foarte bine cand ste bine si oportun sa apara proceduri de amnistiere si de gratiere

Unii vor spune ca presedintele bate campii, ca nu exista asa ceva. Presedintele trebuie sa spuna si unele lucruri preventiv. Daca ne uitam in jur, constat ca ministrul Justitiei, in valtoarea audierilor, a spus ca ar fi oportuna discutarea unei legi care se refera la amnistiere. In acelasi timp, presdintele Camerei Deputatilor este o persoana comndamnata penal si cu o urmarire penala in curs. Presedintele Senatului este o persoana trimisa in judecata pemtru minciuna penala. Asa este ceea ce numesc eu circumstante ingrijoratoare.

Sunt politicieni urmariti penal care ar saluta aceasta lege care i-ar scapa de toate problemele. Unii ar putea sa spuna, si ce daca? S-ar darama statul de drept si ar exista riscul ca s-a terminat democratia din Romania.

O lege a aministei care ar spala pacatele nu numai ale unor hoti dar ar albi dosarele politicienilor ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca, domnule ministru.

Daca ar exista o astfel de initiativa eu m-as opune cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale. Sper sa nu fie cazul.

Si ca sa reducem probabilitaea unui astfel de demers am spus aceste lucruri in public”, a declarat Iohannis, avandu-l alaturi pe ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Citeste si: „Asa ceva nu accept!”. Discursul fulminant al lui Klaus Iohannis de la sediul CSM prin care anunta ca nu lasa tara prada PSD

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: