Iohannis iar a facut-o de oaie. A propus o informatoare a SECURITATII pentru CA al TVR

politica

Christel Topescu, propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru Consiliul de Administratie al TVR, a fost informatoare a Securitatii in perioada studentiei si dupa, insa nu a facut politie politica, potrivit certificatului emis de CNSAS.

Christel Topescu a avut dosar de retea, potrivit unei note CNSAS intocmita in 2010, adica a avut angajament semnat si a dat informari la Securitate.

Christel Topescu a semnat un angajament cu Securitatea in 1987, cand era studenta la Filologie in Iasi, pentru „supravegherea informativa a colegilor de facultate si pentru cunoasterea activitatii lectorului veste-german LR”.

Christel Topescu si-a continuat colaborarea si dupa terminarea facultatii, cand a fost repartizata la Satu Mare, unde a semnat un nou angajament cu Securitatea si a primit nume conspirativ „Laura”.

CNSAS a gasit doua note semnate de Christel Topescu despre fosti colegi, in care arata ca au reusit sau intentionau sa plece in Republica Federala Germania.

CNSAS a considerat insa ca aceste informari nu au avur caracter de politie politica, asa ca a eliberat o adeverinta prin care a decis ca „nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii” lui Christel Topescu (vezi documente atasate).

Christel Topescu a fost propusa de presedintele Klaus Iohannis pentru pozitia de membru in Consiliul de Administratie al TVR, iar Ana Maria Sandu pentru pozitia de memrbu supleant.

Christel Topescu este realizatoare tv si sefa Sectiei germane a TVR. Ea s-a nascut la Sibiu si este sotia comentatorului sportiv Cristian Topescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: