Iohannis, in urma cu fix un an: „Indepartarea PSD de la butoanele puterii trebuie sa fie definitiva. PSD a demonstrat ca nu este capabil sa se schimbe”

politica

Presedintele Klaus Iohannis declara, pe 24 noiembrie 2020, la Palatul Cotroceni, ca „indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie, in sfarsit, definitiva. PSD a demonstrat ca nu este capabil sa se schimbe”. Pe 25 noiembrie 2021, Iohannis a investit Guvernul Ciuca-Grindeanu, adresandu-le felicitari ministrilor PSD.

Iata ce spunea Iohannis despre PSD pe 24 noiembrie 2020:

„Am datoria fata de toti romanii, indiferent de optiunile lor politice, sa spun lucrurilor pe nume, pentru ca miza este una uriasa – destinul Romaniei de maine.

Tara noastra a fost puternic afectata ani la rand de coruptia si incompetenta guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit in infrastructura si au directionat fondurile publice catre clientela de partid. Nicio reforma nu a fost dusa pana la capat in Romania, nicio reforma care s-a dorit reala nu a scapat nesabotata de PSD.

Adevaratele prioritati au fost ignorate si abandonate si asa ne-am trezit in plina pandemie cu lipsuri majore in sistemul medical, cu o infrastructura deficitara si cu un sistem educational cu probleme critice.

Clientelismul promovat la nivel de politica de stat si indiferenta fata de problemele sistemice acute au dus Romania in punctul in care statul era in pericol sa nu isi mai poata indeplini misiunea sa fundamentala: aceea de a proteja sanatatea si drepturile cetatenilor.

Este de neconceput un scenariu in care in toata aceasta perioada sa fi fost la putere PSD. Ne putem lesne imagina catastrofa sanitara in care am fi ajuns cu o guvernare pesedista, care a esuat lamentabil pe toate planurile si in conditii normale, cand nu aveam de infruntat o pandemie.

Votul de pe 6 decembrie este esential, pentru ca Romania nu isi mai poate permite inca un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generatii au fost de sacrificiu si de prea multe ori sacrificiile si rabdarea oamenilor au fost in zadar.

PSD a demonstrat ca nu este capabil sa se schimbe. In ciuda incercarilor de a-si cosmetiza imaginea, ramane aceeasi formatiune retrograda, a baronilor rosii, tributara unui mod de a face politica pe care cetatenii nu il mai tolereaza si nu si-l mai doresc.

Ce dovada mai buna a faptului ca PSD nu a inteles nimic si ca actioneaza strict in interes de partid decat permanenta subminare din Parlament a oricarui efort al Guvernului de a tine sub control pandemia?

Cum poate fi catalogata altfel decat cinica si iresponsabila atitudinea pesedista de a impovara peste putinta bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, desi parlamentarii PSD stiu foarte bine ca pur si simplu nu sunt bani pentru astfel de masuri?

Sau un alt exemplu relevant: in timp ce romanii si Guvernul se lupta cu pandemia si cu efectele economice ale acesteia, pesedistii tot incearca sa treaca scutiri de taxe pentru domenii cum este cel al cazinourilor si al jocurilor de noroc. Asa actioneaza in Parlament un partid nociv, care numai la beneficiul si la nevoile oamenilor nu se gandeste!

Ei bine, acest lucru trebuie sa inceteze!

Pe 6 decembrie, indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie, in sfarsit, definitiva! Este timpul ca, uniti, cetatenii acestei natiuni si fortele politice reformatoare, impreuna cu mine, sa intram intr-o noua etapa de dezvoltare a tarii noastre. Este timpul sa construim Romania Normala!”.

Un an mai tarziu, presedintele Iohannis i-a felicitat pe ministrii PSD din Guvernul Ciuca, printre care se afla si Sorin Grindeanu si Gabriela Firea, figuri reprezentative ale Regimului Dragnea.

„Va felicit! Criza politica s-a terminat, dar celelalte crize nu si nici problemele nu au disparut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetica nu s-a terminat, capata doar noi forme, bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregatit si votat, oamenii asteapta plata salariilor si a pensiilor la timp si multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistenta in Parlament si acum exista acest Guvern”, a transmis seful statului la ceremonia de la Palatul Cotroceni in cadrul careia membrii Guvernului Nicolae Ciuca au depus juramantul de investitura.

Mai mult despre:

Comentarii: