Iohannis, ironie ucigatoare la adresa lui Dragnea: „Unii politicieni smecheri s-au catarat pe mine”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat, joi, intr-o intalnire cu studentii la stiinte politice, politicienii care incearca sa castige capital electoral pe seama unor subiecte sensibile pentru societate, cum ar fi cel privind organizarea unui referendum legat de definirea familiei.

„Desi a fost o tema ridicata cu aproximativ trei milioane de semnaturi si are sustinatori importanti, nu cred ca este o tema care a penetrat societatea romaneasca. Cum nici reactiile unor politicieni nu au reusit sa miste electoratul semnificativ.

Am facut acele afirmatii cu foarte multa buna-credinta si le-as repeta oricand. S-au gasit, bineinteles, unii politicieni smecheri care imediat s-au catarat pe mine si au incercat sa dovedeasca ce buni patrioti si romani sunt ei, iar eu ma situez intr-o pozitie stranie. Nu cred ca sunt intr-o pozitie stranie si nici romanii nu au crezut asta.

Cred ca este foarte, foarte important sa avem grija cu astfel de initiative. Sigur, se poate supune orice la vot, mergem, stampilam si obtinem un rezultat. Insa ceea ce niciodata nu se poate obtine prin vot este pacea sociala.

Pacea sociala se poate obtine numai prin compromis. Compromisul care trebuie facut intre politicieni, intre politic si societate, intre societate si biserica, intre diferitele grupuri din societate. Ori niciodata pacea sociala nu poate sa fie rezultatul unui vot de tip referendum. Poate sa fie doar rezultatul unei abordari mature din partea tuturor actorilor relevanti din societate.

Orice incercare de a impinge echilibrul intr-o parte sau in alta nu rezulta decat intr-o multime de perdanti. De obicei pierd toti. Din acest motiv am spus ca este foarte important sa fim toleranti. A fi tolerant nu inseamna a fi tantalau. A fi tolerant inseamna a accepta constient ca sunt alte pareri, alte opinii, dar nu conteaza pentru ca suntem toti romani si vrem sa mergem mai departe. Toleranta rezulta din informare, nu din dezinformare”, a declarat presedintele Romaniei.

Recent, presedintele Klaus Iohannis a declarat, ¬†intrebat in legatura cu propunerea Coalitei pentru Familie de revizuire a Constitutiei, ca „este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative”, fiind adeptul tolerantei si al deschiderii.

La scrut timp dupa aceea, presedintele PSD, Liviu Dragnea a tinut sa sanctioneze pozitia lui Iohannis. ”Eu sunt un om traditionalist. Daca pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios. Sunt crestin-ortodox si eu vad familia formata dintr-un barbat si o femeie si, cand vrea Dumnezeu, si cu copii”, a spus Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: