politica

Iohannis o suspecteaza pe Dancila de tradare: „Fapt deosebit de grav, pentru ca pune in discutie loialitatea sa fata de cetatenii Romaniei”

Presedintele Klaus Iohannis a lansat noi acuzatii grave la adresa premierului Dancila, punand in discutie „loialitatea” acesteia fata de cetatenii Romaniei.

Presedintele spune ca situatia de blocaj din guvern este imputabila direct premierului Dancila, care ar fi avut timp sa rezolve situatia cu atributiile ministrilor interimari. Insa aceasta nu a stiut sau nu a vrut.

„Prim-ministrul acuza ca, prin plecarea ministrilor ALDE, Guvernul este blocat, intrucat fostii ministri ALDE nu si-au delegat atributiile, fapt ce ar fi de natura sa conduca la imposibilitatea platirii salariilor personalului. I-auzi! Asta in conditiile in care am tinut eu demisiile aproape o saptamana, ca sa fie timp de rezolvare a situatiilor tehnice.

Dar daca acest lucru s-a intamplat, este foarte grav si este cu totul imputabil premierului, care avea obligatia sa se asigure, inainte de plecarea ministrilor, ca activitatea ministerelor nu va fi blocata.

Aceasta situatie duce la doua concluzii posibile: fie doamna Dancila nu a stiut ca era responsabilitatea sa, ceea ce denota incompetenta, fie a vrut sa profite de acest context pentru a prelungi artificial momentul votului din Parlament, fapt deosebit de grav, pentru ca pune in discutie loialitatea sa fata de cetatenii Romaniei.

Este pur si simplu ridicol sa acuzi ca nu esti lasat sa guvernezi, cand un simplu bilant arata ca, in 2 ani si jumatate, ai schimbat 3 guverne si 80, atentie, 80 de ministri!

Sunt cifre incredibile, care arata cata instabilitate si probleme – de la cele strict administrative, pana la cele legate de politici si de continuitatea acestora – poate genera schimbarea unui ministru intr-un minister.

Insa lucrurile nu s-au oprit aici. La cei 80 de ministri se adauga un numar de 35 de solicitari de remanieri sau demisii, care la randul lor numai stabilitate si normalitate nu putem sa spunem ca genereaza. Chiar in aceste zile doamna premier vrea sa schimbe nu mai putin de opt ministri, adica o treime din Guvern!

Prin numarul urias de ministri schimbati, dar si prin faptul ca de fiecare data schimbarea a survenit in urma unor reglari de conturi in interiorul PSD, practic, in toata aceasta perioada, PSD a golit de continut functia de ministru, facand-o irelevanta prin numarul urias de ministri schimbati”, a declarat presedintele.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Lumina Sfanta este adusa de la Ierusalim si va fi trimisa eparhiilor din tara. La ora 19.00, aceasta va fi primita si la Catedrala Patriarhala

Sfanta Lumina va fi adusa de la Ierusalim, astazi, de Superiorul Asezamintelor Patriarhiei Romane la…

3 minute ago

Un roman, snopit in bataie de trecatori pe o strada din Dublin, dupa ce a incercat sa rapeasca un bebelus dintr-un carucior

Scene socante in Dublin, acolo unde un roman a fost batut crunt pe o strada.…

17 minute ago

Filipine: Ruinele unui oras vechi de trei secole au iesit la iveala dupa ce nivelul apei dintr-un lac de acumulare a scazut din cauza secetei

Dupa o perioada prelungita de caldura intensa si ploi putine, nivelul apei dintr-un lac de…

22 de minute ago

Cercetatorii au dezvoltat in laborator bacterii care mananca plastic

Poliuretanul este folosit in orice, de la huse de telefon la dresuri, dar este dificil…

39 de minute ago

Actiunile Rusiei din regiunea ucraineana Luhansk pot fi calificate drept „genocid”, sustine Institutul pentru Studiul Razboiului

In spitalele din partea ocupata de Rusia a regiunii Luhansk, mamele sunt amenintate ca le…

46 de minute ago

Oferta de cazare pentru turisti la Londra: Un cort intr-o sufragerie pentru 80 de lire pe noapte

Un anunt Airbnb care ofera turistilor sansa de a sta intr-un cort in interiorul unui…

O oră ago