Iohannis a plasat o bomba in Guvernul Dragnea-Dancila. Andronescu a fost la Washington, unde s-a autopropus drept premier

news

Ecaterina Andronescu, proaspat numita ministru al Educatiei, urmareste de fapt sa obtina postul de premier. Potrivit jurnalistului Dan Tapalaga, Andronescu a fost recent la Washington, unde s-a autopropus sefa a guvernului de la Bucuresti.

Intr-un articol in care scrie despre „nemernicia” Ecaterinei Andronescu, care a acceptat sa fie ministru dupa ce a cerut demisiile lui Dancila si Dragnea, Tapalaga furnizeaza o informatie surprinzatoare. Andronescu s-a autopropus premier premier in fata oficialilor de la Washington.

„Si sa nu va mirati daca, intr-o buna zi, Ecaterina Andronescu va intoarce din nou armele impotriva lui Liviu Dragnea, in caz ca primeste toate asigurarile ca va ajunge intr-o buna zi prim-ministru. Doar a trecut Oceanul pentru a se pune la dispozitie, pentru a-si face putin lobby la Departamentul de Stat si pentru a le transmite americanilor ca, daca vreodata vor cauta un premier serios, de baza, se sacrifica”, a sris Tapalaga pe g4media.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei Nationale, informeaza Administratia Prezidentiala.

Marti, conducerea PSD a decis, cu unanimitate de voturi, nominalizarea Ecaterinei Andronescu pentru functia de ministru al Educatiei.

In aceeasi zi, presedintele Klaus Iohannis afirma ca analiza propunerii pentru Educatie „o sa dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult”. Seful statului a mentionat ca, la un eveniment desfasurat la Politehnica, Ecaterina Andronescu i-a spus ca nu este interesata de acest portofoliu.

„Neintrebata, mi-a spus, totusi, doamna Andronescu ca ea nu va merge la minister, ca lucrurile nu merg bine si asa mai departe. (…) Aflu acum cu surprindere ca este propusa. Va dura un pic pana ma lamuresc daca este dorinta domniei sale sa mearga sau numai dorinta partidului sau daca se face asa o remaniere cu bucata”, a explicat Iohannis.

Ecaterina Andronescu il inlocuieste pe Valentin Popa care a demisionat la sfarsitul lunii septembrie din functia de ministru al Educatiei.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: