politica

Iohannis s-a trezit si cere discutii „cat mai curand posibil” pe tema facturilor la energie: „Necesitatea identificarii unor solutii europene comune, bine pregatite”

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat discutii in Consiliul European, „cat mai curand posibil”, pe tema cresterii preturilor la energie, a informat, joi, Administratia Prezidentiala.

Seful statului a participat la o intalnire in format videoconferinta cu presedintele Consiliului European, Charles Michel, si alti lideri europeni.

Intalnirea a fost organizata in pregatirea reuniunii informale a Consiliului European si a Summitului UE – Balcanii de Vest care urmeaza sa aiba loc, in zilele de 5 si 6 octombrie, la Brdo, Slovenia.

Klaus Iohannis a atras atentia, in cadrul videoconferintei, asupra faptului ca este nevoie de un efort comun al tuturor statelor membre UE pentru identificarea unor masuri care sa vizeze, in principal, protejarea populatiei afectate de cresterile de preturi ale energiei, precum si a mediului economic.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele a subliniat „necesitatea identificarii unor solutii europene comune, bine pregatite, pe baza propunerilor care urmeaza sa fie facute de catre Comisia Europeana si a contributiei ministrilor de specialitate din statele membre ale Uniunii Europene, astfel incat sa poata fi atenuate efectele cresterilor preturilor la energie pentru cetatenii europeni”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

51 de minute ago

Lovitura pentru Beijing. SUA au devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei, in locul Chinei

Dupa ani in care China a fost principalul partener comercial al Germaniei, SUA pare ca…

41 de minute ago

Serviciile de informatii ale armatei anunta ca dronele Magura V5 au provocat pierderi grele flotei Federatiei Ruse. Pagube de peste 500 de milioane de dolari

Dronele navale ucrainene Magura V5, fabricate in Ucraina, au cauzat pagube Flotei Rusiei de la…

43 de minute ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

2 ore ago

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

2 ore ago