Categories: actualitate

Iordache, lasat pe dinafara de Tariceanu. Fostul ministru al Justitiei sustine ca habar nu are de proiectul trimis in Parlament de Tudorel Toader la ordinul sefului Senatului

Presedintele comisiei speciale pentru modificarea legilor justitiei, Florin Iordache, a declarat ca nu are cunostinta de un demers al Ministerului Justitiei referitor la modificarea codurilor penal si de procedura penala despre care a vorbit presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, intr-un comunicat.

Dupa intalnirea cu nr. 2 al Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat joi in vizita in Romania, presedintele Senatului informeaza intr-un comunicat ca a discutat cu oficialul european despre un proiect de lege pus la punct de Ministerul Justitiei pentru modificarea codurilor penal si de procedura penala.

„In ceea ce priveste modificarea codurilor penal si de procedura penala, presedintele Senatului a mentionat ca in plan legislativ, la nivelul Ministerului Justitiei, a fost finalizat si adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala pentru punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale”, se arata in comunicatul de la Senat.

Intrebat despre acest demers, deputatul Florin Iordache spune ca nu stie nimic. „Nu stiu, eu, in Parlament, nu stiu. Daca a fost adoptat, foarte bine. Eu am spus ca din stiinta mea, in acest moment nu exista un astfel de proiect. Trebuia, eventual, adoptat si in Guvern. Nu stiu sa fi fost adoptat. Probabil ca exista, probabil ca dl. presedinte Tariceanu a facut referire ca exista un proiect aprobat la nivelul Ministerului Justitiei, cred ca-i asta. Eu va raspund ceea ce stiu. Stiu ca in acest moment, la Parlament, nu a sosit un astfel de proiect”, a declarat fostul ministru al justitiei, citat de Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

3 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

4 ore ago