politica

Iordache, pus de Dragnea sa reactioneze la apelul celor 12 aliati ai Romaniei. El sustine ca „nu au niciun motiv sa fie ingrijorati”

Presedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, crede ingrijorarile transmise de 12 ambasade cu privire la modificarile aduse legislatiei penale din Romania nu au niciun motiv. Iordache a mai spus ca modificarile la Codul de procedura penala au fost supuse controlului de constitutionalitate, iar daca se descopera ca acestea nu respecta deciziile CCR, comisia le va modifica.

„Inteleg ca a aparut o scrisoare din partea ambasadelor care isi manifesta o serie de ingrijorari. Eu consider ca aceste ingrijorari nu au niciun fel de motiv. Cei care si-au exprimat aceste ingrijorari, atat timp cat nu sunt niste precizari concrete, cele care vizeaza Codul de procedura penala e supus controlului de constitutionalitate la CCR si, daca CCR va constata ca anumite articole nu sunt in concordanta cu Constitutia, fara indoiala le vom modifica. Asa cum sunt facute nu dau niciun motiv pentru a fi ingrijorati, pentru ca in niciun caz prin acel Cod de procedura penala nu am facut decat sa punem in concordanta”, a spus Florin Iordache, citat de news.ro.

Ambasadele a douasprezece state – Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia si Statele Unite ale Americii – au transmis joi o declaratie comuna in care fac apel la toate partile implicate in modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei. Acestea isi exprima ingrijorarea ca mai multe modificari propuse Codurilor penale pot impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva infractiunilor violente, a infractionalitatii organizate transfrontaliere, a infractiunilor financiare si a traficului de droguri si de fiinte umane.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

11 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago