Japonia a lansat un satelit de colectare de informatii pentru a supraveghea rachetele nord-coreene

externe

lansare racheta, india

Japonia a lansat vineri o racheta care transporta un satelit guvernamental de culegere de informatii, cu misiunea de a supraveghea miscarile de la siturile militare din Coreea de Nord si de a imbunatati raspunsul la dezastrele naturale, relateaza Associated Press.

Racheta H2A, lansata de Mitsubishi Heavy Industries Ltd., a decolat de la Centrul spatial Tanegashima din sud-vestul Japoniei, transportand satelitul ca parte a efortului Tokyo-ului de a-si consolida rapid capacitatea militara.

Satelitul poate capta imagini chiar si in conditii meteo severe.

Japonia a inceput programul de colectare de informatii prin satelit dupa ce o racheta nord-coreeana a zburat deasupra Japoniei in 1988 si isi propune sa creeze o retea de 10 sateliti pentru a repera si a oferi o avertizare timpurie pentru posibilele lansari de rachete.

In cadrul strategiei sale de securitate nationala adoptata in 2022, guvernul prim-ministrului Fumio Kishida si-a propus sa desfasoare rachete Tomahawk cu raza lunga de actiune fabricate in SUA si alte rachete de croaziera inca de anul viitor pentru a construi mai multe capacitati de atac. Aceasta insemna ca Japonia renunta la principiul postbelic care se bazeaza exclusiv pe autoaparare, avand in vedere progresele rapide in materie de armament in China si Coreea de Nord.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: