Joe Biden s-a vaccinat cu doza de vaccin actualizat contra Covid-19

externe

Presedintele american Joe Biden, a primit o doza de vaccin actualizat contra COVID-19, a declarat, sambata, medicul sau personal, Kevin O’Connor, potrivit Politico.

„Deoarece incepe sezonul racelilor si al gripei, presedintele ii incurajeaza pe toti americanii sa-i urmeze exemplul si sa verifice cu medicii sau cu farmacistii daca sunt vaccinati’, a scris O’Connor.

Presedintele a primit, de asemenea, si vaccinul antigripal anual. Prma doamna, Jill Biden a avut „simptome usoare” cand s-a imbolnavit de covid la inceputul lunii. Presedintele a fost testat negativ.

Autoritatile sanitare din SUA au autorizat saptamana trecuta o versiune actualizata a vaccinurilor ani-COVID-19.
Numarul de spitalizari legate de COVID-19 a inregistrat o crestere in SUA in ultimele saptamani. Insa CDC nu a mai facut inregistrari de cand s-a incheiat starea de urgenta in sanatate in mai.

Casa Alba s-a luptat, de asemenea, sa combata cresterea sentimentului anti-vaccinist intr-un mediu politic polarizat.

Scepticismul fata de vaccin este din ce in ce mai pronuntat in Partidul Republican, arata sondajele. Un nou sondaj Politico / Morning Consult a aratat ca mai putini alegatori republicani spun ca vaccinurile sunt sigure pentru copii decat democratii si doar 27% dintre republicani au spus ca vaccinul Covid este „foarte sigur” pentru adulti – in timp ce 23%, au spus ca este „ foarte nesigur.”

Spre deosebire de Biden, candidatii republicani la presedintie – antreprenorul de biotehnologie Vivek Ramaswamy, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis si Robert Kennedy, Jr., sunt anti-vaccinisti convinsi.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: