news

„Jos bubele de pe procurorul general al Romaniei”. Protest in fata Ministerului de Justitie, chiar in timpul declaratiei de presa a lui Toader

Marti, in fata sediului Ministerului de Justitie, va avea loc un protest fata de intentiile lui Todorel Toader de a-l revoca pe procurorul general Augustin Lazar. Protestul are loc cu putin timp inainte de declaratia de presa prin care Toader vrea sa-i dea replica lui Lazar.

Protestul se intituleaza „Jos bubele de pe procurorul general al Romaniei”.

„La 17.45 ne vedem in fata Ministerului Justitiei sa-l ievaluam putin pe ministrul mafiei care doreste indepartarea domnului Augustin Lazar, ultima reduta in lupta anticoruptie, din functia de sef al Parchetului General si obstructionarea anchetei evenimentelor din 10 ale carei fire par sa duca catre Liviu Dragnea.

Deci va asteptam in fata MJ. Cei mai bogati pot aduce si cateva oua. Ca sa ne dregem glasurile ragusite la nunta porcarului, nu de alta…

PS Jandarmerio, stai in banca ta, ca ne aparam singuri de data asta”, a scris Camelia Tabacu pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat, marti, la sosirea la minister, ca la ora 18.00 va face o declaratie de presa in legatura cu declaratiile procurorului general Augustin Lazar. Luni, Toader spunea ca va organiza o conferinta de presa.

”In cursul zilei de marti, 28 august 2018, voi sustine o conferinta de presa referitoare la recentele afirmatii ale procurorului general al PICCJ ! Voi anunta presa, in timp util !”, scria luni pe Facebook ministrul Justitiei.

Marti dimineata, la sosirea la minister, Tudorel Toader a refuzat sa le raspunda intrebarilor jurnalistilor si a spus ca face o ”rectificare”, la ora 18.00 va sustine ”o declaratie de presa”, nu o conferinta de presa.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la afirmatiile facute de procurorul general, Augustin Lazar, ca este vorba despre „libertate de exprimare, iar fiecare se exprima dupa cum ii dicteaza limitele de intelegere”.

Ministrul Justitiei a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza afirmatiile lui Augustin Lazar.

„Se numeste libertate de exprimare, iar fiecare se exprima dupa cum ii dicteaza limitele de intelegere, ca sa nu vorbesc de altele”, a spus Toader.

Procurorul general, Augustin Lazar, a prezentat, luni, date despre corespondenta purtata cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si cu Ministerul de Justitie (MJ) pe tema protocoalelor, afirmand ca este o perioada ”foarte sensibila pentru justitie si pentru statul de drept”. Lazar a afirmat ca primele informatii despre existanta protocolului din decembrie 2016 au fost prezentate institutiilor abilitate in martie 2017, precizand ca ”adevarul este riguros, este concret, este unul singur”. In plus, procurorul general a afirmat ca toate protocoalele cu SRI au fost denuntate de parti, fiind, deci, lipsite de efecte.

Dupa declaratia de presa a procurorului general, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, pe pagina de Facebook, ca va face propria conferinta de presa pentru a comenta afirmatiile procurorului general. Intalnirea este anuntata pentru ziua de marti.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

56 de minute ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

O oră ago

Netanyahu ignora apelul ONU: „Vom intra in Rafah si vom elimina batalioanele Hamas de acolo, pentru a obtine victoria totala”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat marti sa lanseze o operatiune militara in orasul Rafah,…

O oră ago

Blinken spune ca va insista pe langa Netanyahu cu privire la masurile de ajutor din Gaza

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, marti, ca va discuta cu prim-ministrul…

44 de minute ago