news

Judecatoare ICCJ: „Judecatoria Braila se afla in judetul Galati. Judecatoria Tulcea se afla in judetul Constanta” – Video

Judecatoarea Dorina Zeca de la Curtea de Apel Bucuresti se numara printre cei trei magistrati admisi marti de Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la instanta suprema.

Zeca a mai candidat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si anul trecut, dar atunci nu a trecut de proba interviului.

Intrebata de fostul presedinte al CSM Bogdan Mateescu in ce judet se afla Judecatoria Braila, acolo unde a activat ca judecator ani de zile, Zeca a sustinut ca se afla in judetul Galati, iar Judecatoria Tulcea ca se afla in judetul Constanta. Mai mult, aceleasi greseli le-a trecut in CV-ul oficial.

Redam dialogul de la CSM din vara anului trecut:

Bogdan Mateescu: „Sunteti o persoana grijulie cu lucrarile pe care le intocmiti?”
Dorina Zeca: „Da, sunt un specialist, sunt un profesionist. Sunt extrem de grijulie, nu grijulie”

Bogdan Mateescu: „Acum va intreb: In ce judet se afla Judecatoria Braila?”
Dorina Zeca: „In judetul Galati”.

Bogdan Mateescu: „Si Judecatoria Tulcea?”
Dorina Zeca: „Judecatoria Tulcea? In Constanta”

Dupa ce Mateescu i-a atras atentia ca Judecatoria Braila se afla in judetul Braila si Judecatoaria Tulcea se afla in judetul Tulcea, Zeca si-a motivat raspunsul prin afirmatia ca „Judecatoria Tulcea apartine de Curtea de Apel Constanta”

Din discutie rezulta ca greseala a fost trecuta inclusiv in CV-ul oficial si asumat de judecatoare. „Eu citesc doar din CV dumneavoastra semnat. Judecator la Judecatoria Braila, judetul Galati, judecator la Judecatoria Tulcea, judetul Constanta”, a mai aratat Mateescu.

„Da, eu am facut similitudinea cu Curtea de Apel care verifica hotararile instantei respective. Nu m-am gindit la acest aspect, m-am gandit la instanta ierarhic superioara”, si-a motivat Zeca gafa din CV si din timpul interviului transmis pe pagina de internet a CSM.

Consiliului Superior al Magistraturii a dat publicitatii, marti, lista cu candidatii admisi la proba constand in sustinerea interviului:

– Sectia Penala: jud. Lia Savonea;
– Sectia I civila: jud. Mihai-Andrei Negoescu-Gandac si jud. Dorina Zeca.

Urmareste-ne si pe:
Dumitru Puha

Share
Published by
Dumitru Puha
Tags: dorina zeca

Recent Posts

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, sustine ca Ucraina are dreptul de a lansa lovituri aeriene in adancul teritoriului rus

Seful diplomatiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul si a anuntat intentia Marii Britanii…

26 de minute ago

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

40 de minute ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

56 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

12 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

12 ore ago