externe

Jurnalist Ucraina: „Ucraina a lovit un depozit de arme din Rusia cu o racheta balistica OTR-21 Tochka-U, trasa de brigada ucraineana de rachete nr. 19”

Un jurnalist din Ucraina confirma ca explozia de langa orasul Belgorod, in vestul Rusiei, la locul unui presupus depozit de arme,  fost provocata de o racheta trasa de Ucraina.

Deflagratia, care a avut loc la doar 20 de kilometri de granita ruso-ucraineana, in apropierea satului Krasniy Oktyabr, chiar in afara orasului Belgorod, a declansat o serie de explozii asemanatoare unui foc de artificii care au putut fi vazute din Ucraina.

Jurnalistul ucrainean Iuri Butusov a declarat ca depozitul a fost distrus de o racheta balistica OTR-21 Tochka-U trasa de brigada ucraineana de rachete nr. 19, informeaza Daily Mail.

Daca atacul cu rachete este confirmat de fortele armate ucrainene, acesta ar fi al doilea atac ucrainean pe teritoriul rusesc de la inceputul razboiului, dupa ce baza aeriana Millerovo a fost atacata la sfarsitul lunii februarie.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a confirmat rapoartele privind explozia si a declarat ca niciun cetatean rus nu a fost ranit, dar a refuzat sa faca lumina asupra motivului exploziei. ‘S-au auzit explozii pe teritoriul Belgorodului si al regiunii Belgorod’, a declarat Gladkov.

‘Incidentul a avut loc in apropierea satului Krasniy Oktyabr. Seful satului este in contact direct cu mine si mi-a dat toate informatiile. Nu exista victime sau raniti in randul locuitorilor. Voi posta motivul mai tarziu’, a adaugat el.

Cu toate acestea, agentia rusa de presa TASS a relatat ca patru militari rusi au fost raniti si a precizat ca rapoartele preliminare sugereaza ca explozia a fost provocata de o racheta ucraineana.

‘Obuzul a lovit teritoriul unei tabere militare temporare din regiunea Belgorod. Patru militari au fost raniti’, a declarat pentru TASS o sursa din cadrul serviciilor de urgenta.

Presupusul bombardament ucrainean asupra obiectivului din Belgorod survine in aceeasi zi in care Rusia a anuntat ca va incepe retragerea trupelor de la Kiev si Cernauti, in urma discutiilor de pace cu delegatii ucraineni de la Istanbul.

Delegatia Ucrainei la conferinta a stabilit un cadru in care tara se va declara neutra, iar securitatea sa va fi garantata de o serie de alte natiuni.

Reactia publica a Moscovei a fost pozitiva, iar negocierile sunt asteptate sa fie reluate miercuri, dupa cinci saptamani de la inceputul unui razboi sangeros de uzura, soldat cu mii de morti si cu aproape 4 milioane de ucraineni care au fugit din tara.

Ministrul adjunct rus al apararii, Alexander Fomin, a declarat ca Moscova a decis sa ”reduca in mod fundamental… activitatea militara in directia Kievului si a Cernihivului” pentru ”a creste increderea reciproca si a crea conditii pentru continuarea negocierilor”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago