politica

Jurnalista de investigatii: „ICCJ va desfiinta masura controlului judiciar. Dosarul este o facatura aberanta”

Jurnalista de investigatii Ondine Ghergut este convinsa ca ICCJ va anula, miercuri, masura controlului judiciar impusa Laurei Codruta Kovesi de Sectia speciala. Ea afirma ca dosarul este o „facatura aberanta”.

„Pronostic : Instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie va DESFIINTA miercuri masura controlului judiciar, masura impusa Laurei Codruta KOVESI de sectia speciala de tip GESTAPO care o ancheteaza.

KOVESI este candidatul cu cele mai mari sanse la sefia Oficiului Parchetului Public European (EPPO), de care se tem marii infractori ai Romaniei care au furat bani europeni. Intre infractori: Dragnea si fiul sau.

De ce va fi desfiintata masura restrictiva? Pentru ca NU sunt probe, pt ca tot dosarul e o facatura ABERANTA!

Cum poti afirma ca a luat drept MITA extradarea unui condamnat definitiv la 15 ani inchisoare, un cautat international, un infractor care a produs pagube de peste 100 de milioane de euro prin inselarea a peste 300.000 de cetateni romani?!”, a scris Ondine Ghergut pe Facebook.

Instanta suprema va judeca, miercuri, contestatia depusa de fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi impotriva masurii controlului judiciar dispusa impotriva ei de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa, in legatura cu aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa.

Joi, Laura Codruta Kovesi a fost plasata sub control judiciar de procurorii SIIJ in acest dosar.

Kovesi are mai multe interdictii, ea neavand voie sa paraseasca tara si sa vorbeasca cu presa despre dosarul in care este cercetata. De asemenea, nu poate activa ca procuror la Parchetul General.

Laura Codruta Kovesi a fost audiata joi peste sase ore la SIIJ, iar la iesire a declarat ca i s-a interzis sa vorbeasca cu presa, considerand ca aceasta este o masura de a-i „inchide gura”.

„Nu am voie sa va spun absolut nimic din ceea ce s-a intamplat aici, astazi, si nici cu privire la acest dosar. (…) Cred ca e o masura de a-mi inchide gura, de a nu mai spune ce se intampla, este o masura de a ne hartui in continuare pe toti cei din sistemul judiciar care ne-am facut treaba. Dupa cum se stie, sunt intr-o procedura internationala, in care am iesit prima. Probabil ca disperarea unora ca voi putea ocupa acea functie (sef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote si din acest motiv eu nu mai am voie sa vorbesc cu presa”, le-a spus Kovesi jurnalistilor.

Dosarul a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie. Ghita sustinea ca, in anul 2011, Kovesi i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea in tara, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

O oră ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

2 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

O oră ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

2 ore ago