Categories: news

Jurnalistii Le Monde au fost in Teleorman. A rezultat un articol devastator: „Liviu Dragnea, chipul coruptiei romanesti”

Prestigioasa publicatie Le Monde din Franta publica un amplu articol despre situatia din Romania, al carui titlu nu mai are nevoie de niciun comentariu: „Liviu Dragnea, chipul coruptiei romanesti”. Le Monde are o politica editoriala de stanga.

Jurnalistii Le Monde au fost in Alexandria, pentru a lua contact direct cu locul de unde provine liderul partidului de guvernamant. Ei vorbesc despre „strazile pline de gropi din Alexandria” deasupra carora iese in evidenta „acoperisul unei vile de lux, cu piscina si teren de tenis” care apartine lui Liviu Dragnea. „Desi a fost huiduit, duminica, in a sasea zi consecutiv de sute de mii de demonstranti anti-coruptie, vecinii lui Liviu Dragnea nu vor sa raspunda la intrebarile jurnalistilor”, scrie Le Monde.

„Toti politicienii au vile ca aceasta”, a declarat o vanzatoare din Alexandria, Sfetcu Carmen, pentru jurnalistii francezi. Ei noteaza ca aceasta nu este interesata de proteste, spunand ca este satisfacuta ca i-a crescut salariul minim cu 200 de lei.

„Dragnea a facut treaba buna aici, a facut un camin pentru batrani, a asfaltat strazile. Justitia nu are dreptate in cazul lui”, este citat un pensionar in varsta de 94 de ani, Ilie Androne, care tocmai iesea de la biserica.

Jurnalistii Le Monde mentioneaza ca Liviu Dragnea este acuzat de o buna parte dintre romani ca a intentionat sa submineze lupta anticoruptie printr-o ordonanta, care a fost apoi anulata in urma protestelor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

2 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

23 de minute ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

41 de minute ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

58 de minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

57 de minute ago