Kadirov ar fi in coma, anunta mai multe surse europene si ucrainene. Fostul medic personal al dictatorului a disparut brusc in 2022

externe

Serviciile de informatii ucrainene anunta ca boala lui Kadirov s-a agravat si ca acesta se afla acum intr-o stare grava. Acesta se afla in coma de cateva zile, a declarat de Andrii Iusov, un reprezentant al Directiei principale de informatii a Ministerului ucrainean al Apararii.

Cotidianul german Bild il citeaza si pe vicepremierul cecen Ahmad Zakaiev, care anunta ca Kadirov sufera de mult timp de o boala grava de rinichi.

Potrivit Bild, deteriorarea starii de sanatate a dictatorului cecen este evidentiata si de fotografiile in care acesta pare umflat sau obez in comparatie cu imaginile mai vechi. Zakaiev, care in prezent traieste in exil, a declarat in martie ca, in pofida legaturilor sale cu Kremlinul, Kadirov nu are incredere in Moscova si a cerut sa fie adusi medici din Emiratele Arabe Unite.

Kadirov s-a descotorosit de fostul sau medic personal, Lechan Suleimanov, care a fost si viceprim-ministru si ministru al sanatatii. Acesta a disparut brusc in toamna anului 2022.

Potrivit agentiei de presa ucrainene Unian, sanatatea lui Kadirov se deteriorase deja puternic pana atunci, iar dictatorul cecen l-a acuzat in consecinta pe medicul sau Suleimanov ca l-a otravit.

Ultima postare pe Instagram a lui Suleimanov dateaza din octombrie 2022. De asemenea, el nu a mai fost vazut in institutiile de invatamant din Moscova, pe care le frecventa, si nici in Cecenia de multa vreme. Opacitatea guvernului dictatorial al lui Ramzan Kadirov a starnit diverse speculatii, surse sustinand chiar ca Kadirov ar fi ordonat ca Suleiman sa fie ingropat de viu, relateaza Bild.

Suleimanov a fost o figura exceptionala in cercul lui Kadirov – e nu era cecen si avea un palmares profesional impresionant in medicina. Profesorul, specialist in chirurgie si oncologie, lucrase in Germania si la Moscova, iar in 2014 a inceput efectiv sa serveasca drept unul dintre medicii personali ai lui Kadirov.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: