Comisia de ancheta, demers impotriva lui George Maior – DOCUMENT

actualitate

Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale a decis ca ii va trimite presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare in care cere sanctionarea fostului sef SRI, George Maior, pentru ca acesta nu a dat curs solicitarilor comisiei.

Decizia a fost luata in sedinta de luni, iar motivul este acela ca George Maior nu a raspuns intrebarii daca a fost in acea noapte a alegerilor in sufrageria lui Gabriel Oprea. Parlamentarii din comisia pentru alegerile prezidentiale din 2009 ii cer lui Iohannis sa ia masuri impotriva actualului ambasador in SUA, George Maior.

Acestia sustin ca raspunsurile pe care George Maior, fost sef al SRI, le-a dat comisiei, sunt nesatisfacatoare. Propunerea prezenta a fost facta de deputatul PSD Liviu Plesoianu.

comisia de ancheta

 

Reactia lui Maior

Ambasadorul Romaniei in SUA a mentionat se va prezenta in fata Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 daca va mai fi nevoie. „Intotdeauna vin si raspund Parlamentului. Stiu ce inseamna o Comisie de ancheta. Nu este deloc o problema de moralitate (n.r – faptul ca a fost acasa la Gabriel Oprea). Nu am implicat Serviciul in nicio activitate politica, lucru confirmat si de partenerii externi”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: