Kremlinul admite ca a atacat „infrastructura” Ucrainei pentru a forta Kievul sa negocieze: „Consecinte ale refuzului Ucrainei de a intra in negocieri”

externe

kremlin

Kremlinul sustine ca lipsa energiei electrice si a incalzirii in multe zone din Ucraina este o consecinta a refuzului autoritatilor de la Kiev de a negocia.

Dmitri Peskov, secretarul de presa al presedintelui Federatiei Ruse, a declarat ca loviturile cu rachete vizeaza instalatiile de infrastructura ale Ucrainei pentru ca ar fi „direct sau indirect legate de potentialul sau militar”.

El a precizat insa ca lipsa energiei electrice si a incalzirii in multe zone din Ucraina este consecinta actiunilor autoritatilor de la Kiev, care refuza sa negocieze.

„Reticenta partii ucrainene de a rezolva problema, de a intra in negocieri si, mai ales, actiunile partii ucrainene de a abandona intelegerea convenita a textului si asa mai departe, toate acestea sunt consecinte si trebuie sa vorbim si despre acest lucru”, a spus Peskov, citat agentia rusa de stiri Interfax.

Citeste si: Consilier Zelenski: „Va garantez ca va fi al treilea scenariu. Vom lupta cu prastii, cu pietre, cu greble, cu furci, dar vom lupta. Fara curent, fara apa, fara mancare, fara nimic, vom manca radacini, pamant”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat recent 10 propuneri care cuprind „formula de pace” a Ucrainei in discursul sau video la summitul G20 de la Bali.

„Iar daca Rusia sustine ca vrea sa puna capat acestui razboi, sa isi dovedeasca vorbele prin fapte”, a spus Zelenski.

Citeste si: Zelenski prezinta „Planul in zece puncte” pentru oprirea razboiului. Lavrov, prezent in sala cand presedintele Ucrainei a facut anuntul

Rusia a raspuns cu 10 rachete pentru fiecare punct din planul de pace al Ucrainei, subliniaza Pravda Ucraina. La 15 noiembrie, Rusia a efectuat cel mai mare atac cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei din 24 februarie 2022.

Guvernul ucrainean a subliniat in mai multe randuri ca negocierile cu Rusia vor fi posibile doar dupa ce Rusia isi va retrage trupele de pe teritoriul ucrainean, asa cum a fost definit in 1991.

Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse a declarat ca Rusia „nu accepta conditii prealabile in ceea ce priveste Ucraina”, in special cerinta de retragere a trupelor rusesti.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: