externe

Kremlinul vorbeste iar de arme nucleare. Peskov: „Nu avem nicio indoiala ca toate obiectivele operatiunii noastre militare speciale in Ucraina vor fi indeplinite. Doar atunci cand exista o amenintare la adresa statului in tara noastra putem utiliza armele nucleare”

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurari ca Rusia nu intentioneaza sa utilizeze arme nucleare in razboiul impotriva Ucrainei, informeaza marti dpa, citata de Agerpres.

„Nimeni nu se gandeste sa (le) utilizeze… nici macar la ideea de a utiliza o arma nucleara”, a spus Peskov luni, intr-un interviu pentru Serviciul Public de Radiodifuziune (PBS) al SUA.

„Nu avem nicio indoiala ca toate obiectivele operatiunii noastre militare speciale in Ucraina vor fi indeplinite. Nu avem nicio indoiala in legatura cu aceasta”, a afirmat Peskov. „Insa orice rezultat al operatiunii, nu este, desigur, un motiv pentru a utiliza arma nucleara”, a adaugat el.

„Avem un concept de securitate care stipuleaza foarte clar ca doar atunci cand exista o amenintare la adresa statului in tara noastra putem utiliza si chiar vom utiliza arme nucleare pentru a elimina amenintarea”, a explicat Peskov.

„Haideti sa nu amestecam lucrurile, adica existenta statului si operatiunea militara speciala in Ucraina. Una nu are nimic de-a face cu cealalta”, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Ingrijorarile au crescut in Occident dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a ordonat ca fortele nucleare ruse sa fie plasate in alerta la inceputul atacului armat asupra Ucrainei si a atentionat ca tarile care vor interveni in conflict vor trebui sa ia in considerare consecinte „pe care nu le-au mai experimentat niciodata”, aminteste dpa.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Furtuna cu grindina in judetul Prahova, stratul de gheata a depasit zece centimetri, iar masinile au fost luate de ape – VIDEO

Prima zi de Paste s-a incheiat cu ploi torentiale si furtuni in mai multe zone…

6 minute ago

Armata israeliana a cerut localnicilor palestinieni sa evacueze cartierele din Rafah, pentru ca va declansa ofensiva impotriva Hamas

Fortele armate israeliene (IDF) au lansat in cursul diminetii fluturasi in estul Rafah, au trimis…

21 de minute ago

O femeie de 41 de ani din Italia a murit dupa ce a cazut de la peste 40 de metri inaltime, dintr-o tiroliana

  O femeie in varsta de 41 de ani a murit la Bema (Sondrio), in…

36 de minute ago

Un tanar a fost gasit batut in cuie pe un gard, in urma unui „atac sinistru” petrecut in Irlanda de Nord

Un barbat a fost transportat la spital in urma unei agresiuni grave petrecute duminica intr-o…

51 de minute ago

Elvetia il invita pe papa Francisc la viitorul summit mondial dedicat incheierii razboiului din Ucraina

Elvetia l-a invitat pe Papa Francisc sa participe la viitorul summit global pentru pace dedicat…

O oră ago

Donald Trump a comparat administratia lui Joe Biden cu Gestapo-ul nazist, pe motiv ca l-ar persecuta

Donald Trump a comparat administratia presedintelui Joe Biden cu politia secreta a Germaniei naziste, in…

O oră ago