La un pas de a fi exclus din ALDE Europa, Tariceanu sustine ca Iohannis defaimeaza Romania

politica

Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, ca e dezamagit de faptul ca multi politicieni, printre care si presedintele Klaus Iohannis, sunt axati pe defaimarea si denigrarea Romaniei. Liderul ALDE a afirmat ca el a fost felicitat pentru prestatia Romaniei la presedintia rotativa a Consiliului UE.

„Toti parlamentarrii nostri vor merge la Bruxelles cu un gand precis, anume sa apere si sa sustina interesele Romaniei si ale romanilor. Sa facem in asa fel incat Romania sa fie o tara respectata, iar romanii care lucreaza in Europa sa fie tratati pe picior de egalitate, nu asa cum am vazut ca se intampla din pacate in unele tari.

Sunt foarte dezamagit cand vad din pacate foarte multi politicieni romani al caror discurs este axat in principal pe defaimarea, denigrarea Romaniei, incepand de la presedinte si coborand la nivelul Parlamentului foarte multi practica acest discurs in Parlamentul European si in tara. Am avut in aceasta saptamana satisfactia ca in cursul in cursul evenimentelor pe care le-am avut la Bucuresti, la diferitele manifestari organizate in cadrul presedintiei rotative a Consiliului UE in dimensiunea parlamentara sa primesc aprecieri pentru performanta foarte buna pe care o arata Romania in exercitarea presedintiei rotative”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Bacau, citat de Mediafax.

Citeste si: Tariceanu e terminat. Liberalii din Germania solicita oficial excluderea lui Tariceanu din ALDE Europa: „Sprijina coruptia”

Liderul ALDE a afirmat ca el a fost felicitat pentru prestatia Romaniei la presedintia Consiliului Uniunii Europene.

„Am fost joi la Bruxelles la intalnirea liderilor ALDE, unde au fost prim-ministri, comisari-europeni, presedinti de partide si acelasi lucru au fost cativa dintre colegi care au venit in special sa ma felicie pentru modul in care Romania e prezinta. Aprecierile lor pentru mine inseamna foarte mult si inseamna ca in pofida criticilor facute de presedinte si de altii, iata ca lucrurile nu stau asa. Cred ca ar trebui sa avem incredere in noi si in Romania”, a conchis Tariceanu.

Comentarii: