externe

La un pas de catastrofa: un avion al companiei Alaska Airlines a aterizat de urgenta dupa ce o parte din fuselaj a fost smulsa, cu tot cu hublouri, in timpul zborului – VIDEO

Un avion al companiei Alaska Airlines s-a intors la Portland, Oregon, la scurt timp de la decolare, dupa ce „a suferit un incident”, ceea ce a determinat compania aeriana sa isi retina temporar la sol toata flota de Boeing 737-9, a anuntat vineri compania aeriana, citata de ABC News.

Sase membri ai echipajului si 171 de pasageri se aflau la bordul zborului 1282 cu destinatia Ontario, California, a precizat compania aeriana.

Cabina s-a depresurizat la scurt timp dupa decolare, iar pilotii au cerut o aterizare de urgenta, potrivit transcrierii unui apel al controlului de trafic aerian. O fotografie postata pe retelele de socializare parea sa arate o gaura in fuselaj, langa un scaun de pasager.

„Siguranta oaspetilor si a angajatilor nostri este intotdeauna prioritatea noastra principala”, a declarat Alaska intr-un comunicat, „asa ca, desi acest tip de eveniment este rar, echipajul nostru de zbor a fost instruit si pregatit sa gestioneze situatia in siguranta”.

Directorul general Ben Minicucci a numit „precautie” aceasta oprire la sol, precizand intr-o declaratie ca cele 65 de avioane vor reveni in serviciu „numai dupa finalizarea inspectiilor complete de intretinere si siguranta”.

„Lucram cu Boeing si cu autoritatile de reglementare pentru a intelege ce s-a intamplat in aceasta seara si vom impartasi actualizari pe masura ce vom avea mai multe informatii”, a declarat Minicucci.

Constructorul de avioane a declarat ca are o echipa tehnica pregatita sa ajute in cadrul anchetei.

„Suntem constienti de incidentul in care a fost implicat zborul 1282 al companiei Alaska Airlines”, au precizat oficialii Boeing intr-un comunicat. „Lucram pentru a aduna mai multe informatii si suntem in contact cu clientul companiei aeriene”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

4 minute ago

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

19 minute ago

La clinica Sanador din Bucuresti, pacientii cu bilet de trimitere sunt programati la RMN doar noaptea, ca… asiguratii

O investigatie PressOne a scos la iveala un tratament „special” pentru asigurati la clinica privata…

34 de minute ago

Vladimir Putin a sosit la Beijing, in prima sa calatorie in strainatate dupa ce a fost reales presedinte al Rusiei

Presedintele rus Vladimir Putin a sosit in capitala chineza Beijing, in prima sa vizita in…

48 de minute ago

Gruparea terorista Hezbollah a atacat cu drone nordul Israelului, drept represalii dupa uciderea unuia dintre comandantii sai militari

Gruparea siita libaneza Hezbollah a declarat miercuri ca a vizat intens tinte militare in nordul…

O oră ago

Judecatorul Varga Attila, membru al Curtii Constitutionale, a fost internat in stare grava la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti

Judecatorul Varga Attila de la Curtea Constitutionala a Romaniei a fost internat, miercuri, in stare…

O oră ago