Laura Codruta Kovesi implineste astazi 46 de ani. La multi ani! Ea este acum cel mai haituit procuror din Romania

news

Pe 15 mai, Laura Codruta Kovesi isi aniverseaza ziua de nastere. Fosta sefa a DNA s-a nascut pe 15 mai 1973.

Laura Codruta Kovesi este in acest moment cel mai haituit procuror din Romania, Regimul Dragnea incercand sa o pedepseasca pentru activitatea din fruntea DNA.

Kovesi este vizata de mai multe dosare penale deschise de Sectia Speciala, institutie creata de Regimul Dragnea cu scopul de a-i intimida pe magistrati. Cu toate acestea, Regimul PSD nu a reusit sa ii impiedice ascensiunea europeana, Kovesi ramanand principalul favorit pentru postul de sef al Parchetului European.

Antonio Tajani a fost intrebat, saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa la Sibiu, daca sustinerea Parlamentului European pentru Codruta Kovesi va mai fi valabila dupa alegeri.

„Parlamentul a decis, nu se schimba decizia. Noi mergem mai departe”, a raspuns Tajani.

Negocierile privind desemnarea procurorului-sef european au ajuns la un impas, dupa ce Parlamentul European a sustinut nominalizarea Laurei Codruta Kovesi, asa cum au decis comsiile LIBE si CONT prin vot, in vreme ce Consiliul UE a sustinut numirea francezului Francois Bohnert, cel clasat primul la votul din COREPER (vot dat de ambasadorii statelor membre).

Consiliul UE si-a reafirmat, la inceputul lunii aprilie, sustinerea pentru candidatul francez la functia de procuror-sef european, dupa ce si runda a treia de negocieri a esuat. Consiliul spunea ca negocierile pot continua dupa instalarea noului Parlament European.

Mai mult despre:

Comentarii: