Le-ati vazut? Le cautam! British Museum cere ajutorul publicului pentru a recupera artefactele disparute

life

British Museum a cerut publicului sa ajute la identificarea si recuperarea artefactelor care au disparut din colectia sa, potrivit BBC.

Luna trecuta, un angajat a fost concediat, iar politia a lansat o ancheta dupa ce aproximativ 2.000 de obiecte au fost raportate „disparute, furate sau deteriorate” intr-o perioada „semnificativa” de timp.

Muzeul a spus acum ca majoritatea sunt pietre pretioase si bijuterii grecesti si romane, dar sunt si unele datand din epoca bronzului tarziu si a publicat pe site-ul sau imagini cu articole similare.

Saizeci de obiecte au fost deja returnate iar alte 300 au fost „identificate si [urmeaza] sa fie returnate iminent”.

„Daca va temeti ca ati putea fi sau ati fost in posesia unor articole de la British Museum sau daca aveti orice alte informatii care ne pot ajuta, va rugam sa ne contactati”, scrie pe site.

Muzeul a anuntat ca lucreaza cu politia din Londra, „monitorizeaza in mod activ” piata de arta si a inregistrat articolele lipsa in baza de date Art Loss Register.

De asemenea, muzeul a mai spus ca va colabora cu un grup international de experti pentru a identifica si recupera obiectele.

Institutia din Londra a fost, de asemenea, supusa unei presiuni crescute din partea altor tari, inclusiv cel mai recent China, pentru a returna alte artefacte in tarile lor de origine, in urma acestor pierderi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: