Categories: analize

Legaturi subterane. Floriana Jucan ii face campania candidatei PSD Laura Vicol. Jucan, abonata la bani publici pe vremea lui Dragnea

Laura Vicol, candidata PSD pe listele PSD Dolj pe o pozitie eligibila, beneficiaza de ajutorul puternic al unei figuri celebre din subteranele politicii si o apropiata a mediilor interlope: Floriana Jucan.

Materialele publicitare postate de Laura Vicol pe pagina oficiala de Facebook sunt marcate cu „Realizat de Babilon Press”. Babilon Press SRL este firma Florianei Jucan, pe aceasta firma fiind editata si revista acesteia, Q Magazine.

Floriana Jucan a a fost in centrul a numeroase scandaluri de presa. Presa a scris deseori ca a fost folosita de serviciile secrete pentru a-l spiona pe fostul ambasador al Elvetiei, Jean Pierre Vettovaglia, sau pe fostul interlop Gigi Kent, cu care aceasta a avut relatii intime.

In timpul Regimului Dragnea, Jucan a fost abonata la contracte pe bani publici, ea obtinand sume consistente de la Consiliile Judetene conduse de baronii Marian Oprisan si Ionel Arsene. In noiembrie 2018, SC Babilon Press incasa aproape 30.000 de euro de la Consiliul Judetean Vrancea. Suma reprezenta contravaloarea unui tiraj de 250 de exemplare dintr-un album de fotografii dedicat Centenarului.

„Anul 2018 reprezinta Centenarul statului roman si revista Q Magazine, editata de SC Babilon Press SRL, va marca acest moment aniversar printr-un album intitulat Romani de Centenar, in care am invitat 100 de personalitatii ale lumii culturale, politice, sportive, diplomatice si din mediul de afaceri, sa descrie in cateva cuvinte ce au insemnat acesti o suta de ani pentru Romania”, anunta publicatia lui Jucan.

E asemenea, Jucan a semnat si mai multe contracte cu Complexul Muzeal Judetean Neamt, institutie in subordinea lui Ionel Arsene. De exemplu, Babilon Press a incasat 112.000 de lei pe 5 septembrie pentru realizarea brandului turistic al Judetului Neamt.

Contractele au aparut la scutt timp dupa ce Jucan si Q Magazine au lansat in spatiul public ode grotesti la adresa premieurlui PSD Viorica Dancila. Dancila era catalogata drept „premierul minune in tara marlanilor”.

Cum a ajuns Laura Vicol pe listele PSD Dolj

Fostul lider al senatorilor PSD, Radu Preda, a povestit recent cum a ajuns Laura Vicol, avocata fugarului Daniel Dragomir si prietena cea mai buna a Elenei Basescu, pe liste organizatiei conduse de Claudiu Manda si Lia Olguta Vasilescu.

„Am raspuns la apel, ne-am vazut la partid. Din punctul meu de vedere nu ma asteptam la ceva rau, totul era clar. Ne-am asezat la masa, domnul presedinte Manda a luat cuvantul si ne-a spus ca avem o chestiune care trebuie facuta peste capul Doljului, adica ni s-a impus de la Bucuresti sa luam pe cineva pe listele de la Dolj. Ni s-a pus la dispozitie si o lista cu mai multe nume, eu am ales-o pe Laura Vicol. Apoi ne-a spus ca ea va trebui sa fie la noi pe locul unu, nu stiu de unde venea acel ‘va trebui’“, a relatat Radu Preda intr-un interviu pentru Gazeta de Sud.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

O oră ago

Europarlamentarul roman Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene sa investigheze felul cum mari companii europene subventioneaza masina de razboi a lui Putin

Intr-o postare facuta pe pagina personala de Facebook, europarlamentarul roman Eugen Tomac critica ipocrizia companiilor…

O oră ago

Noi amenintari nucleare la Russia 1 TV: „Franta va fi dezarmata intr-o clipa si insulele britanice vor ajunge sub apa”

Un prezentator al televiziunii de stat ruse si propagandist al Kremlinului a lansat o noua…

35 de minute ago