„Legea s-a aplicat in mod rasturnat”. Cum vrea avocata lui Liviu Dragnea sa isi scape clientul din puscarie

news

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat, marti, la iesirea din sala de judecata, ca a formulat recurs in casatie intrucat la judecarea dosarului ”s-a aplicat in mod gresit legea, in mod rasturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat sa plateasca un prejudiciu intrucat s-a considerat nevinovat.

”Am sustinut si sustin cu tarie acest recurs in casatie. Consider in continuare ca, in niciun caz, textul de lege care se presupune ca ar fi fost incalcat de doamna Alesu, in calitate de actor al infractiunii abuzului in serviciu, nu prevede o obligatie pe care aceasta sa o fi incalcat, nu dispune cu privire la o conduita pe care aceasta sa o fi avut la acel moment. Ori, daca nu exista o fapta care sa fie incriminata de legea penala, este evident ca nu poate fi retinuta in sarcina acesteia savarsirea infractiunii si, cu atat mai putin, sa se retina in sarcina domnului Dragnea instigarea la savarsirea unei asemenea infractiuni”, a declarat, marti, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, citata de news.ro.

Intrebata de ce a formulat recusrul in casatie, avocatul a precizat: ”Instanta a reinterpretat textul de lege. Acesta este si motivul pentru care am formulat recursul in casatie, tocmai pentru ca, in opinia noastra, s-a aplicat in mod gresit legea, in mod rasturnat”.

Flavia Teodosiu a precizat ca admiterea recursului in casatie ar arata cu certitudine ca Livu Dragnea a stat nevinovat in penitenciar.

Intrebata daca Liviu Dragnea ar putea iesit in cursul acestei zile din inchisoare, daca se admite cererea, Flavia Teodosiu a spus: ”Vedem”.

Referitor la refuzul fostului lider al PSD de a plati prejudiciul din dosar, Flavia Teodosiu a spus: ”S-a considerat nevinovat si nu a dorit sa achite un prejudiciu”.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea – aflat in detentie din 27 mai in urma condamnarii la trei ani si jumatate de inchisoare in dosarul angajarilor fictive la DGASPC Teleorman – a fost din nou marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde este judecat recursul in casatie prin care el incearca sa obtina rejudecarea acestui dosar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: