politica

Lesina Olguta, Ciolacu a invatat franceza dupa alegeri: „Qu’avez-vous a cacher, Clotilde?”

PSD a publicat, miercuri, un mesaj in limba franceza pe pagina oficiala de Facebook in care sustine ca Clotilde Armand ar avea „ceva de ascuns” din moment ce nu doreste renumararea voturilor.

„Organizarea dezastruoasa a alegerilor locale de catre Guvernul Orban, confirmata chiar si de candidatul la Capitala al #drepteiunite, dar si de alti candidati liberali, pune sunt semnul intrebarii #validitatea rezultatelor oficiale.

Vointa cetateanului este cea care da #legitimitate mandatului unui primar si nu poate fi infranta de urlete, jigniri sau amenintari!

Cand nu ai nimic de ascuns de ce te opui renumararii?! Pe intelesul tuturor, qu’avez-vous a cacher, Clotilde? (Ce aveti de ascuns, Clotilde – n.red.)

Singura decizie corecta a BEC este in sensul #renumararii voturilor acolo unde exista suspiciuni de fraudare”, se arata in mesajul PSD.

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu a devenit virala, in urma cu trei ani, dupa ce a sustinut un discurs in limba franceza la ONU.

Zeci de pesedisti se afla, miercuri dimineata, in fata Biroului Electoral al Sectorului 1 unde solicita renumararea voturilor. In fruntea lor se afla insusi Daniel Tudorache, primarul invins.

„Sper sa se ia o decizie favorabila pentru renumarare. Am fost acuzat ca am fraudat alegerile, sa renumeram voturile. Daca se va demonstra ca diferenta este mai mare de 1.000 de voturi, atunci este o mare problema. Le este frica de pierderea alegerilor dupa renumarare”, a declarat Tudorache la Digi24.

Clotilde Armand anunta ca nu se va lasa pana cand cei responsabili de tentativa de fraudare a alegerilor din Sectorul 1 nu vor fi pedepsiti. Marti noapte, s-a anuntat oficial ca a castigat alegerile cu peste o mie de voturi in plus fata de Tudorache.

“In 2016 ne-au furat voturile. Intr-o singura noapte au schimbat rezultatele. Si nu am renuntat. Am continuat batalia noastra in consiliul local. V-am promis atunci ca acesti corputi si mafia transpartinica din primarie trebuie sa dispara. Pentru ca aceasta institutie trebuie sa functioneze in interesul cetatenilor si nu a partidului. Au urmat patru ani grei de lupta in care s-au intamplat foarte multe.

Anul acesta au vrut sa ne fure din nou voturile. Si i-am prins in flagrant. Am stat si am pazit sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 zi si noapte. Am pazit fiecate vot. Si am iesit invingatori. V-am spus ca matematica invinge. Acum, va promit ca voi lupta cu toata forta mea sa fie pedepsiti toti cei responsabil de tentativa de fraudare a alegerilor.

Lucrurile nu vor ramane asa. Multumesc tuturor colegilor pentru efortul lor, multumesc sustinatorilor si criticilor mei. De acum incepem treaba. Si avem multe de facut impreuna”, a anuntat Armand.

Potrivit datelor publicate pe roaep.ro, au fost centralizate toate cele 166 sectii de vot

Potrivit datelor din procesele verbale, Clotilde Armand a obtinut 40,95% (36.454 de voturi). Contracandidatul sau, Dan Tudorache, a obtinut 39,82% (35.447 de voturi).

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Mii de olandezi au sarbatorit Ziua Regelui, printr-o spectaculoasa defilare navala pe canalele din Amsterdam – VIDEO

Imbracati in culoarea nationala - portocaliu, dansand pe muzica si mancand produse de patiserie cu…

26 de minute ago

Presedintele Joe Biden a recunoscut, intr-un interviu radiofonic, ca a vrut sa se sinucida dupa moartea fiicei sale si a primei sale sotii

Presedintele Biden s-a alaturat vineri prezentatorului de radio Howard Stern pentru un interviu surpriza in…

57 de minute ago

Papa Francisc, in vizita la Venetia. Este prima calatorie a Suveranului Pontif, dupa sapte luni

Papa Francisc, in varsta de 87 de ani, este asteptat, astazi, la Venetia pentru prima…

58 de minute ago

Manifestatie a jurnalistilor mexicani, dupa ce un coleg al lor a fost asasinat pentru ca a publicat pe Facebook critici politice

Aproximativ cincizeci de jurnalisti mexicani au manifestat sambata dupa asasinarea colegului lor Roberto Carlos Figueroa…

O oră ago

Rusia, atacuri masive in zona Avdiivka. Ucrainenii spun ca scopul acestora este sa „paralizeze livrarile incarcaturilor militare”

Nu mai putin de 59 de atacuri inamice au respns fortele de aparare ucrainene, sambata,…

2 ore ago