externe

Liderul cecen Ramzan Kadirov se filmeaza antrenandu-se, pe fondul zvonurilor privind starea sa de sanatate

La cateva ore dupa ce Novaya Gazeta Europe a publicat un articol potrivit caruia liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, ar fi fost diagnosticat cu necroza pancreatica, acesta lansat un videoclip care il prezinta antrenandu-se la sala,  potrivit The Guardian.

Publicatia a sustinut ca inrautatirea recenta a starii lui Kadirov a determinat Kremlinul sa-i caute un succesor care sa mentina stabilitatea in regiunea agitata Cecenia.

La cateva ore dupa ce a aparut stirea, Kadirov a publicat un videoclip pe canalele sale de socializare care il arata facand exercitii la banca, ridicand greutati si antrenamente de sparring.

„O zi plina s-a incheiat cu exercitii fizice si pozitivitate. Amintiti-va ca a avea grija de sanatatea dumneavoastra este o investitie in viitor”, spune mesajul care insoteste videoclipul.

In ultimele luni au circulat mai multe zvonuri ca liderul Ceceniei, in varsta de 47 de ani ar putea fi bolnav.

In ciuda declaratiilor sale ca ar fi intr-o stare perfecta de sanatate, in ultimul an Kadirov a fost vazut frecvent in public cu fata vizibil umflata, cu dificultati de vorbire si abia tinand ochii deschisi.

In septembrie anul trecut, Kadirov ar fi fost bagat in coma indusa medical dupa o supradoza de sedative, a spus Novaya Gazeta, citand surse anonime de la spitalul prezidential din Moscova, unde ar fi fost tratat.

La acea vreme, mai multi membri ai elitei cecene au fost fotografiati vizitand spitalul, aparand speculatii ca liderul ar putea fi pe patul de moarte.

Putin a sustinut conducerea liderului cecen autoritar pentru a pastra stabilitatea regiunii. Kadirov a trimis in schimb mii de militari ceceni pentru a sprijini invadarea Ucrainei de catre Rusia.

Pe fundalul zvonurilor privind sanatatea sa, Kadirov a lansat o campanie pentru a-si consolida controlul asupra regiunii si pentru a pregati urmatoarea generatie.

Copiii sai au primit premii si promovari menite sa le ridice statutul: Adam, la 15 ani, a fost numit seful echipei de securitate a tatalui sau, in timp ce fiul cel mare, Akhmat, 17 ani, a vizitat Kremlinul anul trecut si a avut o intalnire fata in fata cu Putin.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Linie de aparare” la granita cu Rusia. Letonia a inceput sa sape santuri anti-tanc si instaleaza „dinti de dragon”

Letonia a inceput sa sape santuri antitanc de-a lungul granitei sale cu Rusia si Belarus,…

33 de minute ago

Parteneriat pe 100 de ani intre UK si Ucraina. David Cameron a sosit la Kiev pentru a intari acordul, ce prevede aceasta intelegere istorica

In timpul vizitei sale la Kiev, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a vorbit despre…

3 ore ago

Cosmarul unui sofer care trecea prin Valcea. Mai multi indivizi l-au atacat cu topoarele, i-au spart luneta si l-au urmarit cu carutele – Video

Un sofer a dat publicitatii imagini suprinse in timpul unui incident foarte violent in judetul…

O oră ago

Conservatorii lui Rishi Sunak au suferit pierderi istorice in alegerile locale. Laburistii cer alegeri generale cat mai curand

Partidul Conservator, aflat la guvernare in Marea Britanie, a suferit pierderi grele in alegerile locale…

46 de minute ago

Noi amenintari. Kremlinul considera „foarte periculoase” recentele comentarii ale lui Macron privind trimiterea de trupe pe teren

Vineri, Kremlinul a calificat drept "foarte periculoase" comentariile presedintelui francez Emmanuel Macron, care si-a reafirmat…

3 ore ago