Liderul unui grup extremist a rupt din nou o copie a Coranului in fata ambasadei Turciei in Tarile de Jos. Ankara condamna atacurile

externe

Liderul grupului extremist PEGIDA (Patriotii Europeni impotriva Islamizarii Vestului), Edwin Wagensveld, a rupt o copie a Coranului si apoi a calat pe ea, sambata, in fata Ambasadei Turciei din Tarile de Jos, potrivit Anadolu.

Turcia a condamnat sambata cu fermitate atacurile impotriva cartii sfinte musulmane, Coranul, in fata ambasadelor unor state membre ale Organizatiei pentru Cooperare Islamica.

Intr-o declaratie, Ministerul turc de Externe a spus ca Ankara condamna raspandirea acestor „atacuri provocatoare”, care pot fi efectuate in tarile europene sub masca libertatii de exprimare.

„Ca raspuns la aceste provocari, care sunt recunoscute de Natiunile Unite ca ura religioasa si incalcari ale dreptului international, tarile in care au loc atacurile ar trebui sa ia acum masuri eficiente”, se mai spune in declaratie.

Turcia a cerut autoritatilor olandeze sa ia masurile necesare impotriva autorilor si sa ia masuri pentru a preveni repetarea unor astfel de atacuri.

In ultimele luni, mai multe persoane si grupuri au ars copii ale Coranului, provocand indignarea tarilor musulmane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: