Liiceanu: „Ne-am resemnat cu totii. Ponta, spiritul RAULUI, s-a recompus”

news

Scriitorul Gabriel Liiceanu publica un text amar, in care isi arata dezmagirea fata de absenta schimbarii, care ar fi trebuit sa se manifeste dupa alegerile prezidentiale.

„Nu-i asa ca am obosit cu totii? Ca ne-am resemnat? Ce o uimea pe Regina Maria la „poporul ei”, la acest neam de latini incrucisati cu Levantul, „sceptici si cinici”, „invidiosi si egoisti, lacomi si meschini in scopurile lor” si la care „vocea spertului este revoltator de predominanta”, era tocmai resemnarea.

(…) Important e ca „Ponta n-a iesit”! Ne spunem asta, dar stim ca nu e asa. Caci Ponta a iesit, de vreme ce are in continuare intreaga tara pe mana. A iesit, cata vreme ii pune in carca actualului presedinte povestea cu padurile si austriecii, inceputa si scrisa sub auspiciile PSD. A iesit, cata vreme asmute populatia pe hipermarketuri. A iesit, cata vreme oamenii lui din partid propun si voteaza amendamente stupefiante la codul penal. La carma tarii a ramas cineva care, cu fiecare zi care trece, ne mai ia o farama din ce-ar fi putut sa-nsemne, fara el, inceputul bunastarii si fericirii noastre.

(…) Dupa alegerile din noiembrie am avut cu totii senzatia ca spiritul raului a fost inchis la loc in sticla, cu dopul bine pus. Eroare! Iata-l din nou aici. Recipientul n-a fost bine inchis, iar duhul din el, iesind, s-a recompus ca aburul din poveste, care putea lua oricate forme, de vreme ce el nu avea, in fond, nici una. Fiinta lui de abur statut topaie acum din nou sub ochii nostri, luand cele mai bizare chipuri. Avem pe mai departe in fruntea executivului un abur, un gaz subtil, un nor care, vorba marelui Will, o clipa pare nevastuica, apoi, de ce nu?, camila, apoi, iata, s-ar zice ca e o balena… „, a scris Liiceanu pe contributors.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: