Lituania a reusit, se intorc in tara in numar mare lituanienii plecati la munca in strainatate: „Primim din ce in ce mai multe solicitari din Marea Britanie, Norvegia, Germania, SUA si chiar din America Latina”

externe

Ministrul adjunct al Securitatii Sociale si Muncii din Lituania, Vytautas Silinskas, a anuntat ca, in ultima vreme, tot mai multi cetateni se intorc in Lituania in loc sa o paraseasca, informeaza Delfi. El a precizat ca rata actuala de ocupare a fortei de munca in tara este cea mai ridicata din ultimii 24 de ani.

Pentru al treilea an consecutiv, numarul lituanienilor care se intorc depaseste numarul celor care pleaca. Guvernul ar dori sa ii atraga inapoi pe lituanienii plecati.

„Din ce in ce mai multi lituanieni se intorc sa traiasca in Lituania. Conform datelor preliminare, anul trecut au fost aproximativ 14.000 de astfel de persoane”, a declarat Edita Urbanovic, managerul de proiect al „I Choose Lithuania”.

Alti aproximativ o jumatate de milion de lituanieni ar dori sa se intoarca acasa.

„Primim din ce in ce mai multe solicitari din Marea Britanie, Norvegia, Germania, SUA si chiar din America Latina”, a declarat Urbanovic.

Prim-ministru, din 2020, este Ingrida Simonyte, o politiciana independenta care a detinut anterior postul de ministru de finante.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: