Logica de fier. CTP desfiinteaza acuzatiile lui Dancila in cazul Plumb: „Este pamantul mintii”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a desfiintat discursul violent al Vioricai Dancila privind cazul Plumb. CTP afirma ca acuzatiile lui Dancila sunt de o „absurditate perfecta”.

„Asta este alta fraza formidabila. ‘S-a dorit blocarea Romaniei pentru postul de comisar european’. O intrebare simpla: De ce? De ce sa fie blocata Romania? Cine are interesul in clipa de fata, din Europa? Ce tara din Europa are interesul ca Romania sa fie blocata? Cine? Franta? Are interesul sa fie Romania blocata? Tocmai a sustinut-o pe Kovesi in dauna propriului candidat. Germania? Si-a manifestat la un moment dat ostilitatea fata de Romania. Doreste sa o blocheze pe undeva? Ce tara din Europa ar avea vreo treaba? Unele sunt favorabile Romaniei, iar altele sunt indiferente.

Cum sa concepi ideea asta, ca la Bruxelles se face…? Asta este un complex de inferioritate, deghizat intr-unul de superioritate. Adica, ‘Romania e asa de importanta, noi suntem, cu guvernul nostru Dancila, aici, suntem asa de puternici, de vizionari, de destepti, mai destepti ca europenii, ca am aratat ca legislatia noastra e mai buna decat a lor… si oamenii nostri sunt mai buni decat ai lor’… Ce spune, de fapt, doamna Dancila?

‘Rovana Plumb e mai buna decat toti ipochimenii aia de la comisia JURI… si in general mai buna decat tot Parlamentul European. Romancuta noastra’… Ma rog, cam greu sa aplici diminutivul asta Rovanei Plumb. ‘E mai tare, domne, noi suntem ai mai tari acolo!’. Este de o absurditate perfecta. Nimeni nu are nicio treaba cu Romania. In momentul in care trimiti acolo propunerea… dimpotriva, aceasta comisie nu avea nevoie de complicatii. Ursula von der Leyen nu are nevoie de complicatii. In momentul de fata, in comisie, nu avea niciun interes sa-i apara un caz Rovana Plumb, sau Trocsanyi, in cazul Ungariei. Dimpotriva, ea are interesul sa termine cat mai repede, sa-i mearga comisia mai departe si sa se faca uitate cele 38 de pagini plagiate in teza domniei sale. Ce interes avea sa creeze un ‘caz Rovana Plumb’? Este… pamantul mintii”, a explicat CTP la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: