externe

Londra a decis, va trimite primul grup cu migranti ilegali catre Rwanda peste doua saptamaniL „Revizuim sistemul de azil pentru a distruge afacerile traficantilor”

Primul zbor catre Rwanda cu migrantii care au traversat Canalul Manecii va pleca peste doua saptamani, pe 14 iunie, a anuntat Ministerul de Interne al Marii Britanii, citat de BBC.

Oficialii au inceput sa emita instructiuni oficiale pentru primele persoane care urmeaza sa fie relocate in tara africana.

Este de asteptat sa existe contestatii legale impotriva acestei mutari.

Planul a fost criticat de politicieni, organizatii de caritate si de Arhiepiscopul de Canterbury, care a spus ca este „nepotrivit”.

Dar ministrul de interne Priti Patel a declarat ca parteneriatul cu Rwanda este „o parte esentiala a strategiei noastre de a revizui sistemul de azil si de a distruge modelul de afaceri al traficantilor de persoane”.

Peste 4.850 de persoane au traversat Canalul Manecii cu ambarcatiuni mici in acest an, peste 3.000 de persoane facand aceasta calatorie periculoasa in luna martie, comparativ cu 831 in aceeasi luna a anului trecut.

Ministerul de Interne nu a confirmat cate persoane vor primi instiintari in prima faza, dar un oficial a declarat pentru BBC News ca toti cei care vor primi aceste instructiuni se afla in prezent in detentie pentru azil.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Liderul opozitiei din Canada, dat afara din sedinta parlamentului dupa ce l-a numit „tacanit” pe premierul Justin Trudeau

Liderul principalului partid de opozitie din Canada a fost dat afara marti din sedinta Camerei…

20 de minute ago

Un nou candidat la Primaria Capitalei: Diana Sosoaca. Biroul electoral i-a admis candidatura

Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 42 Municipiul Bucuresti a decis admiterea candidaturii presedintei a partidul…

28 de minute ago

Presedintele ceh Petr Pavel considera extinderea UE drept o „necesitate geostrategica”: „Ucraina, Moldova si Georgia ar ramane la mila Rusiei”

Republica Ceha si-a anuntat sprijinul pentru noi runde de extindere a Uniunii Europene, in timp…

26 de minute ago