Londra anunta care sunt prioritatile rusilor in Ucraina. Reorienteaza trupe pentru a opri avansul ucrainenilor in sud

externe

Prioritatea Rusiei a fost probabil saptamana trecuta sa reorienteze unitati pentru a-si consolida campania in sudul Ucrainei, informeaza serviciile de informatii militare britanice intr-o postare pe Twitter, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Ucraina si Rusia s-au acuzat reciproc de bombardarea complexului centralei nucleare de la Zaporojie, din sudul Ucrainei. Rusia a ocupat centrala anterior in acest an.

Fortele sustinute de Rusia ale asa-numitei Republici Populare Donetk au continuat sa incerce sa patrunda la nord de orasul Donetk, potrivit sursei citate.

Lupte grele au loc indeosebi in localitatea Peski, in apropiere de aeroportul din Donetk, a anuntat Ministerul Apararii britanic in buletinul sau zilnic de informatii publicat pe Twitter.

Comandamentul militar ucrainean a anuntat sambata ca „lupte crancene” continua la Piski, o localitatea asupra careia Rusia anuntase anterior ca are controlul deplin.

Regatul Unit a mai precizat ca asaltul rusesc „probabil” isi propune sa asigure autostrada M04, principalul drum de acces spre Donetk din Vest.

Mai mult despre:

Comentarii: