Categories: news

Lovitura CRUNTA pentru ISIS. Liderul jihadistilor, dat DISPARUT dupa un bombardament in Irak

Liderul gruparii teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost dat disparut in urma unor atacuri aeriene irakiene asupra unui convoi cu care acesta calatorea la granita dintre Irak si Siria, informeaza The Telegraph.

Fortele aeriene irakiene au bombardat duminica un convoi cu care se deplasa liderul gruparii teroriste Stat Islamic in provincia Anbar, din vestul Irakului, dar soarta acestuia nu este cunoscuta deocamdata, informeaza un comunicat al armatei, citat de Reuters in pagina online.

„Fortele aeriene irakiene au bombardat convoiul teroristului Abu Bakr al-Baghdadi in timp ce se indrepta spre Karabla, pentru a participa la o reuniune cu comandantii SI”, se arata in comunicat.

Armata a precizat ca fortele aeriene au bombardat de asemenea locul in care Baghdadi urma sa se intalneasca cu comandantii gruparii Stat Islamic.

„Locul intalnirii a fost de asemenea bombardat si multi dintre liderii gruparii au fost ucisi sau raniti. Soarta asasinului al-Baghdadi este necunoscuta, acesta fiind luat de un vehicul. Starea sanatatii sale este inca neclara”, a precizat armata.

Gruparea Stat Islamic a ocupat teritorii vaste in Siria si Irak, unde a proclamat un califat. Baghdadi sustine ca a acceptat juramintele de credinta din partea mai multor sustinatori din Libia, Egipt, Yemen, Arabia Saudita si Algeria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

5 ore ago

1 Mai sarbatorit la Moscova cu o expozitie de tancuri si echipamente militare capturate in Ucraina

Tancuri si echipamentele militare occidentale capturate de fortele ruse in Ucraina au fost prezentate, miercuri,…

5 ore ago

Hidroelectrica: Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura energie electrica curata pentru 85.000 gospodarii

Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura injectarea in Sistemul Energetic National (SEN) a unei cantitati de…

58 de minute ago

Constanta: Jandarm lovit cu pumnul in fata de un minor de 16 ani. Minorul a fost arestat preventiv

Un minor in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat…

3 ore ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

7 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

5 ore ago