Lovitura grea pentru orgoliul lui Trump: Forbes l-a scos din topul celor mai bogati 400 de oameni din America

externe

Donald Trump, interdictie, candidatura, prezidentiale, Colorado

Cunoscuta revista Forbes si-a publicat ieri traditionalul clasament anual al celor mai bogati 400 de americani, elimindu-l din top pe controversatul lider republican Donald Trump.

Potrivit Forbes, averea fostului presedinte a scazut cu 19%, ajungand la 2,6 miliarde de dolari, in ultimul an, in mare parte din cauza platformei sale de social media, Truth Social, aflata in mare dificultate si inregistrand pierderi de peste 600 de milioane de dolari.

„Donald Trump nu mai este suficient de bogat pentru cel mai exclusivist club al tarii”, a declarat Forbes in anuntul sau, numind clasamentul sau o „masuratoare care l-a obsedat pe Trump timp de decenii, cand el a mintit neincetat reporterii pentru a incerca sa se ridice mai sus pe lista”.

Este pentru a doua oara in ultimii trei ani cand Trump a iesit de pe lista pe care s-a aflat constant intre 1996 si 2021. Lovitura vine la doar o zi dupa ce impotriva lui Trump a inceput un proces civil pentru frauda in New York, in legatura cu afacerile sale dubioase.

Procurorul general al New York-ului cere penalitati de 250 de milioane de dolari si o interdictie pentru Trump de a face afaceri in acest stat. Saptamana trecuta, judecatorul care supervizeaza cazul a decis ca Trump este raspunzator pentru principala acuzatie in acest caz: ca a fraudat institutiile financiare prin supraestimarea considerabila a averii sale, pentru a obtine conditii mai bune de imprumut si de asigurare. Miliardarul risca acum pierderea unora dintre cele mai cunoscute proprietati ale sale, inclusiv faimosul Trump Tower.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: