Lovitura in plin pentru PSD. Si Opozitia face o comisie de ancheta, este vizata o afacere foarte profitabila pentru clientii PSD: „A fost un jaf”

politica

Deputatii USR strang semnaturi pentru demararea unei comisii de ancheta legata de sistemele de IT folosite de institutiile publice, demersul fiind sprijinit de mai multi parlamentari PNL, a anuntat miercuri Cristian Ghinea.

„Propunem noi o comisie de ancheta pentru care strangem semnaturi de la deputatii USR si PNL pentru o comisie de ancheta legata de digitalizarea statului, de sistemele de IT pe care statul le foloseste. Anul trecut, fostul Guvern a demarat un proces amplu de debirocratizare care a avut efecte limitate. Principiul pe care voiam sa il aplicam era urmatorul: statul nu ar mai trebui sa trimita cetateanul la o alta institutie a statului dupa hartii, pur si simplu aceste institutii ar trebui sa comunice intre ele prin baze de date. (…) Acest lucru nu este posibil, pentru ca aceste baze de date sunt ramase in urma, nu sunt actualizate sau sunt prost facute. (…) A fost un jaf in ceea ce priveste digitalizarea sistemului public, dar nu numai furtul este problema aici, desi este o problema imensa, evidenta, problema e ca nu poti sa guvernezi modern Romania avand genul acesta de sisteme IT”, a explicat Ghinea, miercuri, intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului, informeaza Agerpres.

Potrivit parlamentarului USR, aceasta cerere de infiintare a comisiei de ancheta este semnata pana in prezent de 28 de deputati USR si de 16 deputati PNL.

„Multumesc foarte mult doamnei Raluca Turcan si deputatului PNL Pavel Popescu din Comisia de IT pentru ca ne-au sprijinit in acest demers si invit celelalte partide, atat din Opozitie, cat si de la Putere, sa semneze aceasta cerere de creare a unei comisii parlamentare de ancheta pe care o sa o supunem Biroului permanent. (…) N-am niciun fel de emotie ca strangem pragul de 50 de semnaturi. (…) Vom depune saptamana viitoare aceasta cerere”, a adaugat Cristian Ghinea.

El a spus ca, potrivit unui raport de anul trecut al Corpului de control al premierului, intre 2011 — 2016 statul roman a platit 3,7 miliarde de lei, aproximativ 700 de milioane de euro, pentru sisteme IT.

„In topul firmelor cele mai avantajate de aceste contracte vedem celebra triada Siveco, UTI si firmele apropiate de Sebastian Ghita”, a sustinut Ghinea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: