Lovitura lui Orban. Zeci de parlamentari PNL ii cer lui Citu sa demisioneze: „Cine seamana vant, culege furtuna”

politica

Zeci de parlamentari PNL s-au reunit, marti, pentru a-i solicita lui Florin Citu sa demisioneze din functia de prim-ministru.

Ionel Danca, un sustinator al lui Ludovic Orban, a dat citirii unui apel, avandu-i in spate pe parlamentarii PNL, in care a cerut ca Orban sa redevina prim-ministru. „Presedintele Partidului National Liberal este cel indreptatit sa asigure conducerea Guvernului in calitate de prim-ministru. Pledam raspicat pentru refacerea unitatii Partidului National Liberal si suntem pe deplin constienti ca singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban”, se arata in documentul citit de Danca.

Apelul a fost semnat de 51 de parlamentari, 13 primari si viceprimari de municipii, doi europarlamentari si doi presedinti de CJ.

„Noi, semnatarii acestui apel, dorim sa exprimam un mesaj clar pentru solutionarea crizei politice si guvernamentale. In calitate de alesi din partea PNL, deplin constienti atat de responsabilitatea politica pe care o purtam odata cu votul primit din partea cetatenilor, cat si de asteptarile legitime ale acestora determinate de increderea care ne-a fost acordata pentru a exercita functia publica,

Profund preocupati de criza politica, guvernamentala si constitutionala in care se afla Romania astazi, nesolutionata de mai bine de trei saptamani de la momentul declansarii ei in mod unilateral, fara consultarea forurilor statutare, fara acordul presedintelui PNL si fara solutii politice clare prezentate opiniei publice si membrilor PNL,

Avem deplina convingere ca Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentara, respectand votul exprimat la alegerile parlamentare, pentru a relansa guvernarea si pentru a mentine Partidul National Liberal ca principal partid de guvernamant, astfel incat sa aiba forta de a pune in aplicare planul pentru dezvoltarea si modernizarea Romaniei”, a afirmat Ionel Danca, dand marti citire apelului pentru solutionarea crizei politice.

Potrivit lui apelului, Ludovic Orban este cel mai in masura sa fie din nou premier.

„Ludovic Orban a dovedit, dincolo de orice indoiala, capacitatea de a conduce Partidul National Liberal la victorie si de a asigura guvernarea Romaniei in cea mai dificila perioada cu care ne-am confruntat dupa al Doilea Razboi Mondial.

Prin activitatea sa ca prim-ministru, Ludovic Orban a aratat care este cadenta potrivita a unei guvernari liberale, nivelul de preocupare fata de problemele cu care se confrunta societatea, viteza in luarea deciziilor si implementarea acestora, receptivitatea fata de actorii interesati de actul de guvernare, depasirea logicii de guvernare reactive si previzionarea riscurilor pentru a adapta din timp actiunea guvernamentala.

Apelul nostru catre liderii partidelor politice si toti actorii institutionali este acela de a actiona in cel mai scurt timp, cu responsabilitate, pentru depasirea crizei politice in care ne aflam, prin refacerea coalitiei de guvernare intre PNL, USR-PLUS si UDMR, cu sprijinul grupului minoritatilor nationale. Solicitam o colaborare guvernamentala corecta, avand la baza programul de guvernare agreat, si concentrarea tuturor eforturilor politice doar asupra elementelor care ne unesc pentru a putea oferi Romaniei rezultatele unui act de guvernare eficient, consistent, concentrat asupra problemelor reale ale cetatenilor”, a precizat Ionel Danca.

„Respingem in mod categoric orice formula de colaborare cu Partidul Social Democrat, explicita sau implicita, intrucat aceasta alternativa presupune ca Partidul National Liberal se va face prizonierul PSD, iar Romania va deraia din nou de la parcursul pentru care PNL si fortele democratice au luptat in ultimii ani de zile.

Orice fel de intelegere cu Partidul Social Democrat va slabi Partidul National Liberal si va determina o crunta dezamagire in randul membrilor si simpatizantilor PNL, facand imposibila o candidatura competitiva in urmatoarele alegeri. Apreciem ca Ludovic Orban, in calitate de presedinte ales al Partidului National Liberal pentru un nou mandat, este singura persoana capabila sa ofere solutiile potrivite pentru depasirea actualei crize cu care se confrunta Romania.

Presedintele Partidului National Liberal este cel indreptatit sa asigure conducerea Guvernului in calitate de prim-ministru. Pledam raspicat pentru refacerea unitatii Partidului National Liberal si suntem pe deplin constienti ca singurul care poate garanta coeziunea partidului este Ludovic Orban!”, se mai arata in apelul citit de Danca.

Orban a luat cuvant apoi si i-a cerut lui Florin Citu sa isi asume rasounderea pentru declansarea crizei si „sa actioneze in consecinta”.

„Joaca de-a politica trebuie sa se termine. Cine seamana vant, culege furtuna. Cine poarta raspunderea pentru grava criza in care a fost aruncata Romania trebuie sa-si asume raspunderea si sa actioneze in consecinta”, a declarat ulterior Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: