externe

Lovitura pentru Kremlin, Kazahstanul anunta ca refuza sa recunoasca referendumurile din Donbas: „Integritatea teritoriala a statelor trebuie respectata”

Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiati parteneri exsovietici ai Rusiei, nu va recunoaste posibila anexare de catre Rusia a regiunilor din estul Ucrainei in urma referendumurilor desfasurate in respectivele teritorii, a afirmat luni Ministerul kazah de externe, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

„In privinta desfasurarii referendumurilor (…), Kazahstanul porneste de la principiul integritatii teritoriale a statelor, echivalenta lor suverana si coexistenta lor pasnica”, a spus purtatorul de cuvant al MAE kazah Aibek Smadiarov.

Presedintele kazah Kassim-Jomart Tokaev a facut apel in mod repetat la solutionarea conflictului ucrainean in conformitate cu carta Natiunilor Unite, aminteste Reuters.

„Ne reconfirmam disponibilitatea de a furniza intreaga asistenta posibila pentru stabilirea unui dialog politic”, a adaugat Smadiarov.

„In acelasi timp, tara noastra considera ca mentinerea stabilitatii la nivel regional si global reprezinta cel mai important obiectiv”, a concluzionat purtatorul de cuvant al MAE kazah.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ministrul israelian al Securitatii Nationale, Ben-Gvir, a fost ranit intr-un accident rutier, dupa ce masina in care se afla s-a rasturnat – VIDEO

Ministrul israelian de extrema-dreapta al Securitatii Nationale, Itamar Ben-Gvir, a fost ranit usor si transportat…

5 ore ago

Basescu da note clasei politice: „Incompetenti. Ciolacu e presedintele PSD. Comparati-l cu Nastase, ca si calibru”

Fostul presedinte Traian Basescu afirma ca liderii celor doua mari partide din Romania, Marcel Ciolacu…

18 minute ago

Nu Putin ar fi ordonat uciderea lui Alexei Navalnii. Ipoteza serviciilor americane este considerata ridicola de catre un consilier al disidentului

Serviciile secrete americane considera ca, probabil, nu presedintele rus Vladimir Putin a ordonat uciderea lui…

29 de minute ago