„Lucrurile vor merge din rau in mai rau”. Ponta ii anunta pe membrii PSD ca partidul se va prabusi catastrofal

politica

Deputatul Victor Ponta critica deciziile liderilor social-democrati, sustinand ca, din cauza „greselilor”, PSD ar putea avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania sau Franta.

„Poate sunt eu pesimist — dar daca asa merg lucrurile PSD poate avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania si mai recent Franta. Si votantii, simpatizantii si membrii sai nu merita sa plateasca pentru greselile, aroganta si incompetenta unor conducatori vremelnici. Dar mai ales nu merita sa sufere toata Romania pentru asta”, a scris Ponta, luni, pe pagina de Facebook.

In context, fostul premier sustine ca „efectele benefice” ale guvernarii 2012 — 2016, care s-au bazat atat pe factorul extern, cat si pe factorul intern, reprezentat de „o politica social liberala echilibrata”, sustinerea mediului privat, investitii publice si absorbtia de fonduri europene, nu au cum sa reziste „intr-un mediu politic gresit”, generat de actuala coalitie.

„Efectele benefice inca produc rezultate — dar nu au cum sa reziste intr-un mediu politic gresit. Azi avem instabilitate fiscal-bugetara fara precedent, decizii anuntate peste noapte si eventual revocate dupa ce au starnit panica si proteste, masuri socialiste demodate pe care nu le gaseste nimeni in faimosul ‘Program de Guvernare’ prezentat in 2016, demagogie inutila (contra firme multinationale, contra banci, contra pensii administrate privat), o tendinta din ce in ce mai clara de a jecmani firmele private pentru a aduce bani la un buget care nu poate sa sustina in mod serios toate promisiunile exagerate care se arunca in fiecare zi pe piata doar ca sa fie laudate de cativa jurnalisti (care in privat spun ca nu au mai vazut asa incompetenti si asa dezastru)/ fonduri structurale si de coeziune pe contracte noi zero — bani distribuiti la PNDL pe criteriul care organizatie judeteana de partid il sustine mai infocat pe Presedinte, ministri habarnisti care deschid gura doar ca sa participe la concursul national de aberatii economice sau promisiuni desarte/ un ANAF care pana de curand a fost capusat de prieteni ‘teldrumisti’, programe gen ‘Start Up Nation’ care nu au niciun leu alocat in buget dar le prezentam propagandistic ca pe cupoanele de biciclete date de pomana de Primarie/ dialog inexistent cu mediul de afaceri si raspunsuri arogante la orice critica”, a scris fostul premier.

Acesta avertizeaza ca lucrurile vor merge si mai rau daca situatia politica si economica nu se schimba. „Cand faci campanie electorala poti sa fii de stanga sau de dreapta si sa spui ce asteapta alegatorii tai/ cand guvernezi trebuie sa fii de centru si sa faci ceea ce asteapta toti cetatenii si toti actorii sociali care nu voteaza. Altfel lucrurile vor merge din rau in mai rau”, a aratat Victor Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: