politica

„Luxul si prostia se platesc”. Ciolacu are cea mai mare casa dintre toti liderii politici. PSD-istii conduc in topul viloaielor

„Luxul si prostia se platesc”, a declarat Ciolacu, duminica, intrebat desptre „taxa pe lux” pe care vrea sa o introduca PSD. Insa insusi Ciolacu este detinatorul unei proprietati de lux, avand cea mai mare casa dintre toti liderii de partid din Romania.

Presedintele PSD detine o casa in municipiul Buzau cu o suprafata utila este de 281 mp. Comparativ cu presedintii celorlalte partide parlamentare este cea mai mare casa, subliniaza Europa Libera.

Gabriela Firea a trecut la capitolul cladiri casa cumparata in 1994 de Florentin Pandele. Situata in comuna Petrachioaia, judetul Ilfov, casa are o suprafata de 240 mp.

Familia deputatei PSD Rodica Nassar detine doua imobile de peste 500 mp, unul fiind in Liban, deputata Nicoleta Goleac are o casa de 364 mp in comuna Berceni, iar deputatul Vasile Citea detine impreuna cu sotia o casa construita in 2005 de 480 mp.

Presedintele PNL, Florin Citu, este proprietarul unei apartament cumparat prin credit in 2007. Suprafata acestuia este de 130 mp. Impreuna cu fratele sau, premierul demis detine jumatate dintr-o casa din comuna Golesti, judetul Valcea, iar aceasta are tot 130 mp.

Dacian Ciolos detine impreuna cu sotia un apartament, o casa si o casa de vacanta. Prima a fost casa din Capitala, cumparata in 2002, cu o suprafata de 92 mp. A urmat apartamentul din Bucuresti, achizitionat in 2014, de 144 mp. In acelasi an, a fost obtinuta si casa de vacanta din judetul Cluj, de 98 mp.

„Cine detine vile impresionante cu piscina, cine isi permite sa aiba iaht si schimba an de an limuzinele de lux nu va suferi prea tare din pricina cresterii cu cateva procente a impozitului. In schimb, in cazul salariatilor cu venituri mici din companiile private, cresterea veniturilor – nu doar prin majorarea salariului minim, care este obligatorie – inclusiv printr-un sistem de marire a deducerilor pentru familiile cu copii ar putea aduce un plus de 3-400 de lei lunar. Iar pentru familiile in care fiecare dintre parinti castiga in jur de 2500 de lei net, acesti bani in plus chiar conteaza!”, a explicat Ciolacu, pe 11 noiembrie, de ce este nevoie de taxarea „luxului”.

Duminica, Ciolacu a mai afirmat ca „luxul si prostia de obicei se platesc”.

„Este o discutie pe aceasta taxa. Noi o sustinem in continuare. Este o taxa pe activele de lux si pe venituri exceptionale. (…) Nu trebuie sa il definesc eu (luxul, n.r.). E definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciza. Acele produse care au acciza sunt de lux. Nu este niciun prag stabilit. Urmeaza sa stabilim aceste praguri – fiindca toate lucrurile sunt legate – in functie de pachetul de munca”, a aratat el, intr-o declaratie acordata presei.

Potrivit acestuia, taxa ar urma sa fie introdusa in legea bugetului, care va fi dezbatuta in luna decembrie, avand aplicabilitate imediata dupa adoptare.

„Nu a spus nimeni nici de masini, nici de proprietati, nici de 120 de metri, nici de 50.000 de euro. Exista active de lux in Romania si noi consideram ca trebuie impozitate. Uitati-va pe lege si veti vedea. Si exista venituri exceptionale. Daca ajungi sa castigi din venituri exceptionale, pe persoana fizica, peste un milion de euro – va dau un exemplu – e normal sa existe o taxa de solidaritate. Este peste tot in lume”, a spus Marcel Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago