news

„M-a socat pur si simplu. Aceasta amenintare este inacceptabila”. Reactie furibunda a lui Basescu dupa ce Coldea a vorbit despre „tradatorii” care vor „sfarsi tragic”

Traian Basescu a reactionat violent dupa declaratiile de joi ale lui Florian Coldea, fost director adjunct al SRI, legate de „tradatori” si de Iuda. Basescu apreciaza ca acestea reprezinta „amenintari inacceptabile”.

„Cred ca a avut un text prost scris. Amenintarea facuta la sfarsit nu are nimic in comun cu o dezbatere publica. Nu va ascund ca eu in mod repetat am cerut colaborare intre institutii. De aici probabil a plecat ideea protocolului, ceea ce in mod normal se intampla in toate statele, dar ideea e ca protocoalele sa respecte legea.(…) Sincer, m-a socat pur si simplu povestea cu Iuda. (…) E o amenintare pe care ar putea sa o utilizeze serviciul impotriva lor, ceea ce e nepermis. M-a socat pur si simplu. Amenintarea cu Biblia, cu Iuda, nu e in regula. Daca are ceva de spus, sa spuna public, ‘L-am avut ofiter pe X si a incalcat statutul de ofiter si a vorbit public’. Nu as vrea sa speculez, dar cred ca a fost prost sfatuit pentru iesirea publica. Aceasta amenintare este inacceptabila”, a declarat Traian Basescu la Romania TV.

„Pur si simplu pe mine finalul declaratiei lui Coldea, m-a stupefiat. Nu se prolifereaza o asemenea amenintare. E o amenintare pentru cei care au vorbit pana acum, dar si pentru cei care vor sa mai vorbeasca.(…) Nu a fost singur in SRI. Daca generalul Coldea ar fi pus in dificultate, sunt destui sub el care ar fi in dificultate”, a mai spus Basescu.

Dupa o a doua audiere in Comisia SRI, Florian Coldea a spus ca cei care contesta si intretin scandalul protocoalelor  sunt tradatori.

„In incheiere, in spiritul perioadei pe care o celebreaza acum crestinii, as vrea sa reamintesc si cred ca e momentul potrivit si de un celebrul unui personaj biblic, al carui nume nu as vrea neaparat sa-l dau care in urma cu circa 2.000 de ani a tradat pentru 30 de arginti, ce daca ulterior l-au apucat remuscarile, lucrurile nu s-au putut repara si raul facut nu a putut fi rezolvat. Evident ca orice tradator, destinul lui a sfarsit tragic. Din aceasta perspectiva constat cu ingrijorare ca unii, in mod vizibil practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal si fara pic de rusine. Ba mai mult par sa-si faca un titlu de glorie din asta, afectand institutii fundamentale si capacitati democratice de aparare a statului roman. Poate ar fi bine cu totii sa reflectam la acest episod biblic si astfel de personaje. O sa revenim cu alte precizari pe masura intalnirilor noastre cu membrii comisiilor”, a spus Coldea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Partidul vicepremierului italian Matteo Salvini, dat in judecata de o tanara a carei imagine a fost folosita pentru un afis electoral rasist al acestuia

O femeie a carei fotografie a fost folosita fara acordul ei intr-o campanie de afisare…

13 minute ago

Presedintele Klaus Iohannis, la decernarea premiilor Distinguished International Leadership: „SUA nu au un aliat mai bun decat Romania”

Presedintele Klaus Iohannis a primit premiul Distinguished International Leadership pentru anul 2024, acordat de Consiliul…

28 de minute ago

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

10 ore ago

Filmare la Cluj, doi politisti se chinuie sa retina un individ agresiv. Politista pulverizeaza spray si in fata colegului ei – Video

Doi politisti din Cluj s-au chinuit miercuri sa bage in masina politiei un individ care…

9 ore ago

Kosovo nu accepta o conditie impusa pentru aderarea la Consiliul Europei: Crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sarba

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat, miercuri, conditiile de aderare la Consiliul Europei, in special…

13 ore ago

Patru britanice il acuza pe Andrew Tate de viol. Dupa incheierea procesului din Romania, va urma un proces civil in Marea Britanie

Patru britanice il dau in judecata pe Andrew Tate la Inalta Curte din Londra pentru…

13 ore ago