politica

Mafia spagilor pentru PSD de la Arad. Marea surpriza, cine este capul caracatitei. Cum functiona organizatia infractionala

Procurorii DNA au descins, luni dimineata, la sediul PSD Arad, unde fac perchezitii, intr-un caz de coruptie care vizeaza trei parlamentari PSD si pe seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, Cristian Ispravnic, consilier PSD in Arad. Capul caractitei este Cristian Horgea, membri PSD, numeni altul decat sotul prefectului de Arad, Florentina Horgea.

Publicatia timisoarea Press Alert informeaza ca activitatea organizatiei infractionale PSD era coordonata chiar de sotul prefectului de Arad, Florentina Horge. Aceasta a demisionat din functie in 15 noiembrie dupa un scandal cu ministrul de Interne, Marcel Vela, care i-a reprosat ca a intrat in concediu chiar inainte de alegerile prezidentiale.

Ancheta a inceput in urma cu 9 luni. Ofiterii anticoruptie au aflat ca pentru a trece cu vederea greutatea reala ca camionelor se plateau spagi intre 50 si 100 de euro angajatilor DRDP Timisoara. De asemenea, se presupune ca mai multi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane sa nu fie cantarite.

Anchetatorii au stabilit ca procente din banii colectati plecau spre unii dintre sefii din DRDP Timisoara, directie condusa de Cristian Ispravnic, care a fost sustinut sa ocupe aceasta functie de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Caprar. Probele adunate au scos la iveala faptul ca, practic, pesedistii aradeni au transformat DRDP in sucursala de partid, unde angajarile s-au facut pe criterii de partid si in functie de spagile primite.

Ispravnic l-a promovat, la finalul lunii august, pe Mircea Andrei Lucaciu in functia de sef al Departamentului de Venituri, avand rolul de coordonator al activitatii de cantarire si verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timis si Caras-Severin. Asta desi Lucaciu a fost condamnat, in 2013, la zece luni de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic cu migranti cand lucra in vama Nadlac 2.

Un alt condamnat care a fost angajat de Ispravnic este Vasile Alin Baetan, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare dupa ce in 2006 a cerut spaga 1.500 lei de la un camionagiu.

Un alt pesedist care s-a ales cu o functie a fost Mirel Pascu, fostul primar PSD din Bocsa, care a ajuns sa fie seful departamentului juridic al DRPD Timisoara. Pascu a fost perchezitionat si audiat ca suspect de DIICOT in dosarul de la Caras-Severin legat de gruparea de la Serviciul arme, explozivi, substante toxice.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

7 minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

3 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

2 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

30 de minute ago

Tarile G7 au convenit sa inchida centralele electrice pe carbune fara dispozitive de captare carbonului pana in 2035

Tarile G7, reunite in Italia, au decis marti sa inchida treptat centralele electrice pe carbune…

35 de minute ago

NASA testeaza un mic motor cu reactie de numai 1,3 metri pentru a dezvolta avioane ultra-eficiente de noua generatie

Dezvoltarea unui nou sistem de motoare pentru avioane necesita cercetari si dezvoltari ample. In prezent,…

O oră ago