Mafiotii din Italia au inceput sa copieze ISIS pentru a fi si mai inspaimantatori. Cum au ajuns sa arate

externe

Un judecator italian a devzaluit ca mafiotii din tara au inceput sa copieze ISIS in ce priveste aspectul si modul de organizare.

Astfel, mafiotii au inceput sa isi lase barba. Desi nu au niciun plan de a se converti la islam, mafiotii ii admira pe jihadisti ca nu iau prizonieri. In acest sens, mafiotii au ajuns sa nu mai aiba niciun fel de respect pentru viata umana, a declarat judecatorul Nicola Quatrano, citat de The Telegraph.

„Atat mafiotii cat si teroristii sunt obsedati de moarte, iar asta ii uneste”, a precizat judecatorul. El a facut aceste afirmatii dupa ce a trimis la inchisoare 43 de membri ai Camorra.

Quatrano a adaugat ca tinerii mafioti flirteaza cu moartea pentru a da un sens vietii lor. „Ambele grupari sunt obsedate de moarte. Poate ca s-au indragostit de aceasta idee, cauta sa si-o puna in aplicare, aproape ca acesta este singurul mod in care pot da un sens vietii lor”.

Un astfel de exemplu este mafiotul Emanuele Sibillo, care si-a lasat barba precum jihadistii. Acesta a fost ucis anul trecut, avea varsta de 19 ani. Judecatorul a afirmat ca Sibillo este considerat acum un erou si este venerat ca un sfant.

NINTCHDBPICT000227055396

Unul dintre gruparile de tineri mafioti din Napoli si-a luat chiar si numele de „Barbuti”, care se traduce prin „barbosii”. „In mintea lor ISIS reprezinta ferocitatea si lipsa de teama. Este un simbol al luptei impotriva statului, impotriva institutiilor si impotriva altor grupari”, a declarat Vincenzo Morgese, un oficial care se ocupa de delincventii minori.

Police operation against camorra

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: