Categories: politica

Maia Sandu anunta ca va candida pentru inca un mandat de presedinte: „Viitorul nostru este in familia europeana”. Vrea si organizarea unui referendum

Maia Sandu a anunta ca isi depune candidatura pentru inca un mandat de presedinte al Moldovei. Ea a mentionat ca solicita si organizarea unui referendum.

„Dragi cetateni, cu cativa ani in urma, am pornit, impreuna, pe un drum al transformarii Moldovei intr-o tara mai buna. Dupa 3 ani de mandat, am reusit sa mentinem pacea acasa, sa intarim independenta tarii, sa avem o guvernare alaturi de oameni si sa deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeana.

Viitorul nostru este in familia europeana si este necesar sa spunem clar – toata tara – ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului sa initieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetatenilor sa fie hotaratoare”, a anuntat Maia Sandu.

Referendumul ar urma sa aiba loc in toamna anului 2024.

„Mi-am asumat sa fac tot ce tine de mine pentru a duce la capat misiunea integrarii europene. Am obtinut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs si am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reusi. Mai avem pasi importanti de facut si ma angajez sa continui, daca imi veti oferi increderea pentru un nou mandat in 2024.

Pe acest drum suntem foarte multi – moldoveni din toate profesiile si din toate colturile lumii. Indiferent de functiile in care suntem, de luptele pe care le purtam, drumul nostru are aceleasi obiective – in tara sa domneasca pacea, dreptatea si buna intelegere si toti cetatenii sa aiba posibilitatea sa traiasca bine acasa”, a adaugat Maia Sandu.

Maia Sandu a fost investita acum trei ani in functia de presedinta a tarii. La ceremonia de investire, Maia Sandu a declarat ca va fi un presedinte transparent si onest care nu a fost si nu va fi implicat in acte de coruptie.

Sandu l-a invins pe Igor Dodon cu o diferenta de peste 250 de mii de voturi, devenind prima femeie din istoria tarii care ocupa aceasta functie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

O oră ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

O oră ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago